Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Φωλιές με Γέμιση (NTR)




Υλικά

1 Κρόκος αυγού
1 κουταλάκι Γάλα
λίγο Αλάτι
6 Μήλα
600 γρ. Βούτυρο
125 γρ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα Βερίκοκα
250 γρ. Σφολιάτα
90 γρ. Φλούδες Αμυγδάλου
2 κουτ. Μέλι
Σάλτσα Βερίκοκο:
250 γρ. Βερίκοκα
Μπράντι ή Χυμός λεμονιού
λίγη Ζάχαρη


Εκτελεση

Απλώνετε τη σφολιάτα σε μακρόστενο σχήμα.

 Κόβετε σε 6 μικρότερα κομμάτια (15X7,5 εκ. το καθένα).
 Με την ειδική ροδέλα κόβετε τη σφολιάτα σε λωρίδες χωρίς να τις χωρίσετε.
 Τις αλείφετε με το μίγμα του αυγού (κρόκος, γάλα και αλάτι ανακατεμένα).
 Παίρνετε προσεκτικά το κάθε κομμάτι και το ακουμπάτε σε ατομικό φαρμάκι η σε ταψι στρογγυλο.
 Αφήνετε τις κομμένες λωρίδες να πέσουν, σκεπάζοντας έτσι τη βάση και τα πλαϊνά της φόρμας έχοντας σχήμα δαντέλας.
 Κάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα 5 κομμάτια σφολιάτας. Βάζετε τα 6 φαρμάκια η τπ ταψι , στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε τις "φωλιές" για 10-15 λεπτά.
Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.

 Με κοφτερό μαχαιρι βγάζετε τα κουκούτσια από τα μήλα (ή με το ειδικό εργαλείο) και κάνετε ένα μεγαλύτερο άνοιγμα στο κέντρο τους.
 Βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
Ανακατεύετε τα βερίκοκα με το μέλι και τα μισά αμύγδαλα.

Βάζετε στο άνοιγμα των μήλων και αφήνετε λίγο να προεξέχουν.
 Αλείφετε με βούτυρο και ψήνετε για 45 - 50 λεπτά, αλείφοντάς τα με βούτυρο κάθε 10 λεπτά.
Καλη Επιτυχια.

1 σχόλιο: