Υλικά
1 κιλό φύλλο κρούστας
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κιλό καρύδια καθαρισμένα και κοπανισμένα στο μιξερ
1 κουταλάκι κανέλα
1 βανίλια
Για το σιρόπι
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
? φλιτζανιού νερό
½ λεμόνι (το χυμό και τη φλούδα)
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά (κρόκους και ασπράδια), προσθέτουμε την κανέλα και τελευταία τα τριμμενα καρύδια.Αν θελουμε βαζουμε και κομμενα φρουι γλασε(διαφορα) φρουτα .Ανακατευουμε ολα μαζι.
Κόβουμε το φύλλο σε 5 λωρίδες, βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε μια λωριδα , βάζουμε από μια κουταλιά γέμιση στην άκρη κάθε λωρίδας και τυλίγουμε ανάλαφρα.
Τοποθετούμε ανα σειρές τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί, τις ραντίζουμε με ελάχιστο βούτυρο και ψήνουμε σε ελαφρύ φούρνο (150°-180° C).
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι σε κατσαρόλα.
Μόλις ψηθούν οι φλογέρες κι όσο είναι ζεστές ακόμη, τις βουτάμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι, με τρυπητή κουτάλα δύο-δύο.
Τις βγάζουμε σχεδόν αμέσως.
Τις βάζουμε σε πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω ζάχαρη άχνη(αν θελουμε) και τα υπόλοιπα καρύδια.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου