ΥΛΙΚΑ
2 Αυγα
2 κουτ. Βούτυρο
1/2 κουτ. Κανελογαρίφαλα
1 μικρό Καρότο
250 γρ. Κεφαλογραβιέρα
750 γραμ Κιμάς μοσχαρίσιος
1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
1/2 κιλό Μακαρόνια
1/2 κουτ. Μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. Μπαχάρι
400 γρ. Ντοματες
1/2 κουτ. Πιπέρι
2 σκελίδες Σκόρδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και τηγανίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τα μπαχαρικά, το καρότο, αλατοπίπερο και τον κιμά.
Ανακατεύετε καλά για 4-5 λεπτά και ρίχνετε μέσα τις ντοματες.
Σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά να φύγουν τα υγρά.
Στο μεταξύ, βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, τα σουρώνετε και τα ανακατεύετε με το βούτυρο, τα αυγά και το μισό τυρί.
Αδειάζετε τα μισά σε βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνετε επάνω τον κιμά.
Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα μακαρόνια.
Περιχύνετε με την μπεσαμέλ το παστίτσιο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 220 βαθμούς για 45-50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.
Κόβεται σε τετράγωνα κομμάτια, αφου το αφήσετε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρετε.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου