ΥΛΙΚΑ
( για 6 άτομα )
1 κιλο χοιρινο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
½ κουτί τοματοχυμό ή δύο κουταλιές της σούπας τοματοπολτό
3 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουτάλι γλυκού ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
αλάτι, πιπερι
καροτα και πατατες 2-4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και ροδίζετε καλά το χοιρινο και από τις δύο πλευρές.
Το βγάζετε στραγγισμένο από την κατσαρόλα και στη θέση τους ροδίζετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Ρίχνετε το κρασί , τα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι τα καροτα και τις πατατες κομμενα σε τεμαχια, και τον τοματοχυμό ή διαλυμένο τον τοματοπολτό σε μία κούπα ζεστό νερό.
Τοποθετείτε πάλι το χοιρινο στη σάλτσα και σιγοβράζετε για 4Ο λεπτά περίπου. Αν χρειασθεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό.
Σερβίρετε το χοιρινο ζεστο, (αφου το κοβετε σε τεμαχια)με πατάτες , και τα καροτα. Και με σαλατα.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου