Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΨΙΧΑ ΚΑΡΥΔΙΑ(NTR)










100 γρ. φακές
75 γρ. αλεσμένη ψίχα καρυδιού
75 γρ. τριμμένη ψίχα ξερού ψωμιού
1 κουταλάκι τριμμένο φασκόμηλο
2 κουταλάκια νερό (στο οποίο έχουμε διαλύσει 1 κουταλάκι μαγιά μπίρας)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι (τριμμένο)
Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις φακές στο νερό για 2-3 ώρες. Τις βράζουμε μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες, αλλά όχι εντελώς, και τις στραγγίζουμε. Ανάβουμε το φούρνο στους 170ο C. Γυρνάμε το κρεμμύδι στο λάδι και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με καπάκι, προσθέτουμε τις στραγγισμένες φακές και τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά το πολύ.

Καλη Ορεξη.

TIPS
Εάν βάλουμε τις φακές στο νερό από το βράδυ, ο σπόρος θα αρχίσει να βγάζει φύτρο. Αυτό το καταλαβαίνουμε από τα μικρά τσικ-τσακ που μπορούμε να ακούσουμε εάν σκύψουμε προσεκτικά πάνω από τις φακές το πρωί. Η διαδικασία αυτή προσφέρει όχι μόνο καλύτερη γεύση, αλλά και πολλές ωφέλιμες βιταμίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου