Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Καρυδόπιτα -4- (NTR)



Υλικά 

Για τη ζύμη 


1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
2 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 αυγά
3 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1 γεμάτη κουτ. του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη
2 φλιτζάνια γαλέτα από μπαγιάτικο ψωμί
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
3 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
λίγη καρυδόψιχα για το γαρνίρισμα



Για το σιρόπι 

4 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
λίγο χυμό λεμονιού



Εκτέλεση 

Χτυπάμε το βούτυρο, προσθέτοντας, σταδιακά , τη ζάχαρη και τα αυγά.
 Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας το γάλα, την καρυδόψιχα, τα δύο μπαχαρικά και τη σόδα, διαλυμένη στο κονιάκ.
 Τέλος, προσθέτουμε τη γαλέτα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα  βαθύ ταψι, ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο.
 Ψήνουμε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 °C για 20 έως 25 λεπτά και κατόπιν, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C για 1 ώρα.
 Ετοιμάζουμε το σιρόπι, αναμιγνύοντας τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλιτσα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Όταν δέσει, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού.
 Περιχύνουμε την καρυδόπιτα με το σιρόπι, όσο είναι ακόμη ζεστή, και την αφήνουμε να κρυώσει και να το  απορροφήσει όλο. Κόβουμε σε  κομμάτια, πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και σερβίρουμε.
Καλη Επιτυχια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου