Σελίδες

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΠΕΙΝΙΡΛΙ (NTR)








ΎΛΙΚΑ


1 φλιτζανι  τσαγιού νερό
1 φλιτζανι τσαγιου γάλα εβαπορέ
1 κοφτή κουτ. γλυκού αλάτι
2 1/2  κουτ. γλυκού μαγιά
αλεύρι περίπου 1 κιλό (ή όσο πάρει)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 Σε μία λεκανί  τοποθετουμε το νερό, το γάλα εβαπορέ, το αλάτι και την μαγιά.
 Τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να προσθέτουμε το αλεύρι, λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία ζύμη, ούτε σκληρή αλλά ούτε και να κολλάει στα χέρια. 
Την σκεπάζουμε με μία πετσετα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί, να φουσκώσει. 

Για γέμιση ετοιμάζουμε ότι θέλουμε.


Μπορούμε να τα γεμίσουμε με κιμά που θα τον μαγειρέψουμε έτσι ώστε να μείνει με λίγα υγρά ή τα γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν,ντοματα.

Όταν φουσκώσει η ζύμη, παίρνουμε κομμάτια στο μέγεθος μεγαλύτερο από καρύδι και τα ανοίγουμε σε σχήμα βαρκούλας (οβάλ σαν το αυγό), βάζουμε την γέμιση και κλείνουμε. 

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 περίπου 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο. 

Αφού ψηθούν όπως είναι ζεστά τα περνάνε με ένα πινέλο με φρέσκο βούτυρο. 
Καλη επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου