Σελίδες

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Αμυγδαλοπιτα με γλυκο Κερασι(NTR)






Μια Λαχταριστη και αφρατη πιτα αμυγδαλου με γλυκο κερασι που μπορει να συνοδευσει τον πρωινο η απογευματινο καφε σας.
Με συνοδεια από παγωτο βανιλια ικανοποιει πληρως κάθε γλυκια σας επιθυμια.
Ένα πεντανοστιμο γλυκο και ευκολο που οσο γρηγορα γινεται άλλο τοσο γρηγορα τρωγεται….
Δεν εχετε παρα να την φτιαξετε και να εντυπωσιασετε!!!!!!

ΥΛΙΚΑ

½  κιλο αμυγδαλοψιχα
320 γραμ.ζαχαρη
320 γραμ. σιμιγδαλι
1 βαζο γλυκο κερασι  κουταλιου
12 αυγα
2        βανιλιες
½  φλιτζανι τσαγιου κονιακ
Λιγο βουτυρο για αλειμμα του ταψιου


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 φλιτζανια τσαγιου ζαχαρη
1 φλιτζανι τσαγιου νερο
φλουδες από ένα πορτοκαλι(για αρωμα)



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφου χωρισουμε σ ένα μπολ τα ασπραδια απο τους κροκους κτυπαμε
Τα ασπραδια μεχρι να γινουν μαρεγκα.
Χτυπαμε τους κροκους  με τη ζαχαρη και προσθετουμε το κονιακ.
Ανακατευουμε το σιμιγδαλι με την αμιγδαλοψιχα  τις βανιλιες  και τα
Ριχνουμε στο μειγμα των κροκων,και στη συνεχεια προσθετουμε τη μαρεγκα ανακατευοντας απαλα .
Ριχνουμε μεσα σε βουτυρωμενο ταψι το μισο μειγμα,πασπαλιζουμε από πανω
Τα κομματια του γλυκου(κερασι) αφου τα εχουμε πουδραρει  λιγο με σιμιγδαλι,και ριχνουμε από πανω το υπολοιπο μειγμα.
Ψηνουμε στο φουρνο για 30-40 λεπτα στους 180 βαθμους.
Όταν είναι ετοιμο περιχυνουμε με το σιροπι και είναι ετοιμο για σερβιρισμα.
Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου