Υλικά
800γρ. σπανάκι
500γρ. σουπιές
100ml. λαδι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι άνηθο
3 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
πιπέρι
αλατι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές και τα σωτάρουμε όλα μαζί.
Στο τέλος, σβήνουμε με το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό αφήνοντας τις σουπιές να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το πλυμμένο, στραγγισμένο και κομμένο σπανάκι, και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 15 λεπτά.
Λίγο πριν το κατεβάσουμε, προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγα υγρά.
Καλη Ορεξη.
Εξαιρετική συνταγή μέσα στην απλότητα της και αντι ενα ποτήρι νερό ενα μικρό ποτήρι το μελάνι της αραιωμένο με νερο. Πολυ χαμηλή φωτιά και όταν είναι έτοιμες οι σουπιές βάζουμε το σπανάκι χωρίς αλλο νερό,προσοχή το σπανάκι βγάζει μόνο του το νερό που χρειάζεται και λίγο πριν το τέλος τον άνιθο η εναλακτικά μπορούμε και μάραθο. Καλή σας όρεξη.
ΑπάντησηΔιαγραφή