Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Σουπιές γιαχνί με φασόλια μαυρομάτικα(NTR)






Υλικά




100ml  Λαδι
1 κουταλιά του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 μεγάλη ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη

4 σουπιές φρέσκες με το μελάνι 
4 κρεμμύδια μέτρια
4 κρεμμύδια φρέσκα 
 πιπέρι
200γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1 ποτήρι κρασί
1 ποτήρι νερό 

Αλατι

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε τις σουπιές και φυλάμε τα σακκουλάκια με το μελάνι τους.

 Τις ζεματάμε σε βραστό νερό για 5 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. 
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια. 
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζουμε ελαφριά με το ελαιόλαδο. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις σουπιές, τις ανακατεύουμε προσθέτοντας τον πελτέ και την φρέσκια ντομάτα και, αφού πάρουν βράση, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Το μελάνι το χτυπάμε στο μπλέντερ με νερό, το σουρώνουμε και έπειτα το προσθέτουμε στο φαγητό το οποίο  αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα τοποθετώντας μια στρώση φασόλια μαυρομάτικα και πάνω τους τις σουπιές γιαχνί με τη σάλτσα.

Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου