Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κοτοπουλο Πικαντικο (NTR)



ΥΛΙΚΑ


1 κοτόπουλο (1 1/2  κιλό περίπου)
2 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια
400 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κουταλιά σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
50 γρ. βούτυρο
2 μικρά ποτηράκια κονιάκ
2 καρφάκια γαρυφαλλο
αλάτι  

πιπέρι
βασιλικό
μία πρέζα σαφράν σε σκόνη 



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβετε το κοτόπουλο σε 4 μερίδες, το βάζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι μαζί με το σκόρδο, το κρεμμύδι (ψιλοκομμένα) και ένα φλιτζανάκι νερό.
 Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα.
 Βγάζετε το καπάκι, προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, μαϊντανό, αλάτι, λίγο πιπέρι, βασιλικό, το γαρυφαλλο και το βούτυρο.
 Αφήνετε να βράσουν για άλλη μισή ώρα.
 Δεκαπέντε λεπτά πριν απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και το σαφράν και σκεπάζετε μέχρι το κοτόπουλο να γίνει τρυφερό. Σερβίρετε σε πιατέλα και καλύψτε με τη σάλτσα του. Συνοδευεται με ρυζι μπασματι.


Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου