Σελίδες

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ρύζι τηγανητό (NTR)





ΥΛΙΚΑ

κούπα ινδικό ρύζι μπασμάτι, καθαρισμένο και πλυμένο
2 ½ φλιτζ. νερό
½ φλιτζ. αρακά καθαρισμένο
½ φλιτζ. ανάμεικτα λαχανικά(καρότο, φασολάκια, καλαμπόκι, κόκκινες πιπεριές)
5 φετούλες μπέϊκον, ψιλοκομμένες
1-2 αβγά
1 φλιτζ. γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες
1 κ.κ. σησαμέλαιο
1 ½ κ.κ. αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το ρύζι.
 Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά γύρω στα 15΄.
 Κατόπιν απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψάκι και το διατηρούμε ζεστό στον θερμοθάλαμο του φούρνου για να γίνει σπυρωτό.
 Σε ένα τηγάνι σπάμε τα αβγά, ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και προσθέτουμε το μπέϊκον και τις γαρίδες. Σε άλλο τηγάνι βράζουμε με λίγο νεράκι τα λαχανικά γύρω στα 10-15΄. Αναμειγνύουμε, τέλος, όλα τα υλικά προσθέτοντας και το σησαμέλαιο στο τηγάνι για περισσότερη γεύση.
 Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη σόγια σος απευθείας. Σερβίρουμε σε πιατέλα διατηρώντας το ρύζι ζεστό.
Καλη Ορεξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου