Σελίδες

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Πατατοκροκετες Νηστισιμες (NTR)







Υλικά

4 μέτριες πατάτες
1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
λίγο αλεύρι
Ηλιελαιο  για το τηγάνισμα

Εκτέλεση


Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά και τις τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρό τρίψιμο). 

Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγει τελείως το νερό.
Ψιλοκόβουμε τον πλυμένο δυόσμο και τον ανακατεύουμε με τις πατάτες.

 Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ηλιέλαιο για τηγάνισμα μέχρι τη μέση περίπου.
Οταν το λάδι κάψει, παίρνουμε μια χούφτα από τη γέμιση, την πλάθουμε σαν κροκέτα(η σαν κεφτε) και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο. 
Αφού πασπαλίσουμε την πατατοκροκέτα, την ξαναπλάθουμε λίγο για να είναι καλά αλευρωμένη.
 Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τις πατατοκροκέτες και τις τηγανίζουμε χαμηλώντας λίγο τη φωτιά.
Ειναι ευκολο,προτοτυπο και δευτερο πιατο στο τραπεζξ μας.
Δοκιμαστε  το.
Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου