Σελίδες

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΤΡΙΓΩΝΑΚΙΑ(NTR)






Υλικά

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μαστίχα γλυκό
1 ποτηρι νερό
600γρ. φύλλο κρούστας
350γρ. ζάχαρη αχνη
200γρ. βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου

200 γρ.αμυγδαλα 
ζαχαρη αχνη(αν θελουμε για πασπαλισμα)


Εκτέλεση

 Τοποθετουμε τη μαστίχα στο νερό να διαλυθεί απο την προηγουμενη μερα.

  Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα, τα αλέθουμε και τα ρίχνουμε στη διαλυμένη μαστίχα.   Προσθέτουμε την άχνη και τα ανακατεύουμε για να γίνουν μία μάζα. 
Κόβουμε το φύλλο σε μακρόστενες λωρίδες πλάτους 6 πόντων.
 Μία- μία λωρίδα την αλείφουμε με βούτυρο, με ένα κουταλάκι βάζουμε στην άκρη της λίγη γέμιση και την τυλίγουμε σε σχήμα τρίγωνου.
 Τοποθετούμε τα τριγωνάκια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψηνουμε εως ροδισουν . 
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη (αν πελεουμε).
Ειναι ευκολο + γρηγορο.Δοκιμαστε το.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου