Σελίδες

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. της σούπας λάδι
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι η μακαρονια  6 Νο.
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 φλιτζάνι νερό.

 Μόλις μαλακώσει, το σουρώνουμε, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια , χωρίς να πετάξουμε το ζουμί.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαραθούν. 

Προσθέτουμε τις τομάτες, το μαϊντανό . αλατι πίπερι,  και αφήνουμε το μίγμα να πάρει 2 βράσεις σε μέτρια  φωτιά.
Προσθέτουμε το χταπόδι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση, για 10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό, καθώς και το ζουμί που κρατήσαμε από το βράσιμο του χταποδιού. 

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι(η τα μακαρονια) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το μακαρονακι η τα μακαρονια.
 Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.Ριχνουμε λιγο τυρι τριμμενο (αν θελουμε).
Kαλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου