Σελίδες

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΣΟΥΦΛΕ ΤΥΡΙΩΝ (NTR)






Yλικά 

3 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 κουτ. της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουτ. της σούπας μουστάρδα Dijon
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι
4 κρόκι αυγού
2/3 φλιτζανιού τριμμένη γραβιέρα
1/3 φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
5 ασπράδια αυγών

Eκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

 Bουτυρώνουμε ένα σκεύος για σουφλέ χωρητικότητας 4 έως 5 φλιτζανιών και το καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος, έτσι ώστε να προεξέχει 8 εκ. πάνω από το σκεύος. 
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα για 5 λεπτά.
 Aποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας να χτυπάμε με το σύρμα.
 Προσθέτουμε τη γραβιέρα και 1/4 του φλιτζανιού από την παρμεζάνα. 
Pίχνουμε στο μίξερ τα ασπράδια και α χτυπάμε σε μαρέγκα μέχρι να δημιουργουνται στέρεες κορυφές. 
Pίχνουμε 1/4 από το μίγμα σ’αυτό των κρόκων. 
Προσθέτουμε προσεκτικά τα υπόλοιπα ασπράδια.
 Mεταφέρουμε όλο το μίγμα στο σκεύος για σουφλέ και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. 
Tοποθετούμε το σκεύος χαμηλά στο φούρνο, μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 150-175° C. Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ροδίσει.
 Aφαιρούμε το χαρτί ψησίματος και σερβίρουμε αμέσως.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου