Υλικά
1280 γραμ. αλεύρι μαλακό
500 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
5 κρόκοι αυγών
1 φλυτζ. καφέ κονιάκ
300 γραμ. βούτυρο γάλακτος
χυμός μισού λεμονιού
1 κουτ. γλυκού σόδα
30 γραμ. αμμωνία
½ φλυτζ. γάλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο αρκετή ώρα να ασπρίσει.
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τα (4) ασπράδια μαρεγκα
Χτυπάμε τους (9) κρόκους καλά με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε
στο βούτυρο.
Ρίχνουμε το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη στο λεμόνι, την αμμωνία
διαλυμένη καλά στο γάλα και τη μαρεγκα.
Ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι.
Η ζύμη πρεπει να γίνει
μαλακιά. Την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν πλάσουμε τα κουλούρια σε διαφορα
σχηματα.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου