Σελίδες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ -4-(NTR)





Υλικα

600 γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια βούτυρο
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
3 αυγά
½ κουταλάκι αμμωνία
Λίγο γάλα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
Αλάτι


Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια, ενώ διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα.
Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τα χτυπάμε για 10 λεπτά, προσθέτουμε 2 αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και τη διαλυμένη αμμωνία.
 Συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι η ζύμη μας να είναι μαλακή και εύπλαστη, χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Στη συνέχεια πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για περίπου 30 λεπτά.
Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου