Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑ –1-(NTR)






Υλικά

Αυγό, 1 τεμαχ.
Ελαιόλαδο, 1 ½ φλιτζάνια του καφέ
Αλάτι, λίγο
Ρίγανη, 1 κουταλ. της σούπας, καλά τριμμένη
Νερό, 1 φλιτζάνια του τσαγιού
Μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι  του γλυκού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κιλ.
Μαγειρική σόδα, ½ κουταλάκι  του γλυκού
Μοσχάρι, ½ κιλ., κιμάς ή αρνίσιος, για τη γέμιση
Κρεμμύδι ξηρό, 3 τεμαχ., ψιλοκομμένα, για τη γέμιση
Δυόσμος, 1 κουταλ. της σούπας, ψιλοκομμένος, για τη γέμιση
Ελαιόλαδο, 1 ½ φλιτζάνι  του καφέ, για τη γέμιση
Αλάτι, για τη γέμιση
Πιπέρι, 1 κουταλάκι  του γλυκού, για τη γέμιση
Αυγό, 6 τεμαχ., βρασμένα, κρύα και κομμένα σε 8 κομμάτια το καθένα, για τη γέμιση


 Εκτέλεση

Ετοιμασία της ζύμης

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη γίνει σχετικά σφιχτή. Τη σκεπάζουμε για να φουσκώσει, όση ώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση.


Ετοιμασία της γέμισης


Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το αλατοπίπερο και σβήνουμε το μείγμα με δύο ποτήρια νερό. Αφού πιει εντελώς το ζουμί της η γέμιση και έχει μείνει μόνο με το λάδι, κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά.

Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε το κάτω φύλλο, το οποίο στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνοντας τις άκρες του να κρέμονται έξω, και ρίχνουμε στον πάτο το υλικό απλώνοντάς το ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε τη γέμιση με το υπόλοιπο μισό της ζύμης ανοιγμένο σε φύλλο, γυρνώντας τις άκρες που κρέμονται προς τα μέσα και πιέζοντας γύρω γύρω την πίτα με τα δόντια ενός πιρουνιού.Ψήνουμε την κρεατόπιτα σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς 45 με 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.

Μπορουμε να φτιαξουμε και σε στρογγυλο πυρεξ την πιτα μας.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου