Σελίδες

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΚΙ(NTR)




 Υλικά

   Βούτυρο, 250 γρ., Βούτυρο,  Βιτάμ
   ¾ φλιτζάνια του τσαγιού Ζάχαρη άσπρη,
   1 Γάλα,  ποτήρι
   Αμύγδαλα, 2 φλιτζάνια του τσαγιού, τριμμένα
   5 Αυγα,   (τα ασπράδια τους μαρέγκα)
   2 κουταλ. της σούπας Λεμόνι
   Μπέικιν πάουντερ, 1 φακελάκι

   Μελιτζανάκι γλυκό, 5-6 τεμαχια., κομμένο σε μικρά κομμάτια (πριν  τοποθετηθουν στη ζύμη τα αλευρώνουμε)

   Μελιτζανάκι γλυκό, 4-5 τεμαχια, λιωμένο σαν κρέμα (για να τοποθετηθεί στο    μέσο της ζύμης)

   Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει για να είναι η ζύμη μαλακή
   Ζάχαρη άχνη, λίγη
   Γαρύφαλλο, τριμμένο, λίγο





 Εκτέλεση


Σε μια λεκάνη λιώνουμε το βιτάμ.
 Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τους κρόκους των αυγών, το αμύγδαλο τριμμένο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό του λεμονιού, τα ασπράδια μαρέγκα και τα κομματάκια από το γλυκό μελιτζανάκι (αλευρωμένα). 
Ρίχνουμε, στη συνέχεια, το μπέικιν-πάουντερ με το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά ώστε η ζύμη να είναι μαλακή. 
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα και στη μέση τοποθετούμε λιωμένο σαν κρέμα το γλυκό μελιτζανάκι, και στη συνέχεια την υπόλοιπη ζύμη.
 Το τοποθετουμε στο φούρνο να ψηθεί και όταν το βγάλουμε όπως είναι ζεστό το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου