Υλικά
10 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
4 κουταλάκια του γλυκού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
3 κλαδάκια θυμάρι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
10 κλαδάκια φρέσκο δυόσμο
4 κουταλάκια του γλυκού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
3 κλαδάκια θυμάρι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι ζάχαρη.
Μοιράζουμε το μίγμα σε τρεις μικρές κατσαρόλες.
Στην πρώτη κατσαρόλα αφήνουμε σκέτο το μίγμα ζάχαρης-νερού.
Στην δεύτερη προσθέτουμε στο μίγμα τα κλαδάκια δυόσμου.
Στην τρίτη κατσαρόλα προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμαριού.
Τις βάζουμε και τις τρεις κατσαρόλες στη φωτιά να πάρουν μία βράση. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
Τοποθετούμε το
κάθε μείγμα σε ένα ξεχωριστό μπολ και αφαιρούμε το δυόσμο και το θυμάρι.
Ρίχνουμε 1
φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο καθένα και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Χρησιμοποιούμε έναν παρασκευαστή παγωτού ακολουθώντας τις οδηγίες για παρασκευή σορμπέ.
Χρησιμοποιούμε έναν παρασκευαστή παγωτού ακολουθώντας τις οδηγίες για παρασκευή σορμπέ.
Ξεκινάμε από το σκέτο μίγμα, συνεχίζουμε με το μίγμα με το
δυόσμο και τελειώνουμε με το μίγμα με το θυμάρι.
Όταν το σορμπέ
δυόσμου πήξει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.
Όταν το σκέτο σορμπέ πήξει, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετούμε τα σορμπέ σε αεροστεγή δοχεία, και τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
Όταν το σκέτο σορμπέ πήξει, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Τοποθετούμε τα σορμπέ σε αεροστεγή δοχεία, και τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
Προσέχουμε ώστε η
μεμβράνη να ακουμπάει ακριβώς στην επιφάνεια του σορμπέ.
Βάζουμε τα σορμπέ στην κατάψυξη ώσπου να παγώσουν καλά,
για τουλάχιστον μια ώρα.
Τα σερβίρουμε σε ωραία μπολάκια παγωτού ή ποτήρια, στολίζοντας με φύλλα δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου