Σελίδες

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΥΖΟΓΑΛΟ -2- (NTR)




Υλικά

1½   λίτρο γάλα φρέσκο
1       κούπα ρύζι Καρολίνα
1       φακελάκι πουτίγκα με γεύση βανίλια σε σκόνη
8       κουταλιες σουπας ζάχαρη
1       κουταλακι του γλυκου αλάτι


Εκτέλεση

Βράζουμε δύο κούπες νερό με μία κούπα ρύζι σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε 200ml γάλα με το περιεχόμενο από το φακελάκι πουτίγκας με γεύση βανίλια σε σκόνη. 
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το μείγμα με τα 200ml γάλα. 
Δεν προσθέτουμε ζάχαρη για να μην κολλήσει το γάλα.
Δοκιμάζουμε το ρύζι να δουμε αν εχει γινει, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. 

Προσθέτουμε έξι κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μόλις αρχίσει να δένει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου