ΥΛΙΚΑ
για 30-35 μπισκότα
1,5 κούπα ζάχαρη (η συνταγή έλεγε 2, αλλά
πιστέψτε με είναι υπερβολικά γλυκά)
1/3 κούπας κακάο
8 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπα γάλα κανονικό ή χαμηλών λιπαρών
3 κούπες νιφάδες βρώμης (ή και λίγο περισσότερο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1/3 κούπας κακάο
8 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 κούπα γάλα κανονικό ή χαμηλών λιπαρών
3 κούπες νιφάδες βρώμης (ή και λίγο περισσότερο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεταλικό σκεύος, βάζουμε το βούτυρο να
λιώσει.
Προσθέτουμε και το γάλα να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Προσθέτουμε και το γάλα να ζεσταθεί.
Ανακατεύουμε το κακάο με τη ζάχαρη και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Ανακατεύουμε συνέχεια να λιώσει η ζάχαρη και να
ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε να βράσουν 3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συχνά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 3 κούπες βρώμη.
Ανακατεύουμε (πάντα με κουτάλι). Αν δείτε το μίγμα πολύ αραιό, προσθέστε λίγη βρώμη ακόμα.
Αφήνουμε να βράσουν 3 λεπτά ενώ ανακατεύουμε συχνά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 3 κούπες βρώμη.
Ανακατεύουμε (πάντα με κουτάλι). Αν δείτε το μίγμα πολύ αραιό, προσθέστε λίγη βρώμη ακόμα.
Το μίγμα
δεν θα είναι ρευστό, ούτε σφιχτό ώστε να πλάθεται με τα χέρια.
Στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε κουταλιές πάνω της.
Στρώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε κουταλιές πάνω της.
Προσοχή
γιατί το μίγμα είναι ακόμα ζεστό.
Καλη Επιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου