Σελίδες

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μουστοκούλουρα με σουσάμι(NTR)










ΥΛΙΚΑ

 ⅔ φλ.τσαγιού πετιμέζι
 ½ φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
 ⅔ φλ.τσαγιού ζάχαρη
 8 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
 ½ κ.γλ. μοσχοκάρυδο
 4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
 1 κ.γλ. κοφτό σόδα μαγειρικής
 1 κ.γλ. κοφτό κανέλα σκόνη
 ½ κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
 2 κ.σ. κονιάκ
 ⅓ φλ.τσαγιού σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
 1 κ. γλ. αλάτι
 όσο πάρει, γύρω στο 1 κιλό, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 σουσάμι για επικάλυψη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο, και τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι, το αλάτι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και το μοσχοκάρυδο.

Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού, (πάνω απ' το μείγμα γιατί φουσκώνει) και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Τέλος ρίχνουμε και τη σταφίδα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο - λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Πλάθουμε στρογγυλά ή ό,τι σχήμα θέλουμε τα μουστοκούλουρα, τα αραδειάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε τα κουλούρια στον αέρα στους  180°C, για 25 - 30΄ περίπου, ώσπου να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές.

TIPS

-- 1. Δεν τα ψήνουμε πολύ, για να μας γίνουν μαλακά.
-- 2. Αν τα φυλάξουμε κλεισμένα αεροστεγώς διατηρούνται για πολλές μέρες


 Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου