Σελίδες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΤΡΑΧΑΝΟΠΙΤΑ(NTR)






 

Υλικα


1 ½ φλιτζάνι τραχανά βρασμένο
χωρίς ζουμιά,
½ κιλό φέτα,
4 αυγά,
2 φύλλα χωριάτικα,
2 ½ φλιτζάνια γάλα,
αλάτι, πιπέρι,
λάδι για το λάδωμα των
φύλλων.

Εκτελεση


Βράζουμε τον τραχανά.

 Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τον βρασμένο τραχανά, το γάλα, τα αυγά και τη φέτα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζουμε μέσα στο ταψί, αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει και λαδώσει ένα φύλλο. Βάζουμε από πάνω και το δεύτερο φύλλο. Αλείφουμε με βούτυρο και τρυπάμε την τραχανόπιτα σε 4-5 σημεία με μαχαίρι για να μη φουσκώσει το φύλλο. 
Ψήνουμε την πίτα στους 200 βαθμούς για μία ώρα, αφού προηγουμένως έχουμε προθερμάνει το φούρνο.
Καλη Επιτυχια....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου