Σελίδες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Γαλατόπιτα -3-(NTR)








Υλικά

2 λίτρα γάλα,(Και 1 ποτηρι για το τελειωμα της πιτας.)
½ κιλό σιμιγδάλι
5 αυγά
1 φύλλο χωριάτικο
βούτυρο για το άλειμμα των
φύλλων
αλάτι στη μυτη του κουταλιου
2  1/2 κουπες  ζαχαρη

αχνη ζαχαρη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα για να αρχίσει να ζεσταίνεται.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, το αλάτι ,τη ζαχαρη, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
 Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσεικαι ρίχνουμε μέσα τα 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα μαζί με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, στρώνουμε μέσα ένα φύλλο και το αλείφουμε και
αυτό με βούτυρο.
 Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και από πάνω αντί για φύλλο χτυπάμε
1 αυγό με λίγο γάλα και το στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
Ψήνουμε την πίττα 45-50 λεπτά σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο. Οταν ψηθει πασπαλιζουμε με λιγη αχνη ζαχαρη.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου