Υλικά
2 λίτρα γάλα,(Και 1 ποτηρι για το τελειωμα της πιτας.)
½ κιλό σιμιγδάλι
5 αυγά
1 φύλλο χωριάτικο
βούτυρο για το άλειμμα των
φύλλων
αλάτι στη μυτη του κουταλιου
2 1/2 κουπες ζαχαρη
αχνη ζαχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα για να αρχίσει να ζεσταίνεται.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι,
το αλάτι ,τη ζαχαρη, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει.
Το κατεβάζουμε
από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσεικαι ρίχνουμε μέσα τα 4 αυγά ελαφρά
χτυπημένα μαζί με 2 κουταλιές σούπας βούτυρο.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, στρώνουμε μέσα ένα φύλλο και το αλείφουμε και
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο, στρώνουμε μέσα ένα φύλλο και το αλείφουμε και
αυτό με βούτυρο.
Ρίχνουμε μέσα την κρέμα και από πάνω αντί για φύλλο χτυπάμε
1 αυγό με λίγο γάλα και το στρώνουμε σε
όλη την επιφάνεια της γαλατόπιτας.
Ψήνουμε την πίττα 45-50 λεπτά
σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο. Οταν ψηθει πασπαλιζουμε με λιγη αχνη ζαχαρη.Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου