Σελίδες

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ(NTR)







Υλικά

½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
Ζάχαρη άχνη,
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο,
1/2 ποτήρι κρασί,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Μια κόλλα λαδόχαρτο

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. 
Αν η ζύμη είναι αρκετά μαλακή τότε προσθέτουμε λίγο αλεύρι σκληρό.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε   μπαλάκια.
Τα ανοίγουμε με τον πλάστη έτσι ώστε να είναι επίπεδα.
 Βάζουμε τη μαρμελάδα και μετά τα τυλίγουμε για να κλείσουν.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ένα ταψί που είναι στρωμένο με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά, στους 180  βαθμούς. Όταν τελειώσει το ψήσιμο τους κοσκινίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλη Επιτυχια και ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!!!!!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΠΙΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
½ κιλο τριμμενο τυρι αρεσκειας μας(φετα,κιτρινο τυρι…)
3 τομάτες ψιλοκομμένες
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κουκουνάρι
1 αυγό χτυπημένο
1 φλιτζάνι αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
3 κουταλιες σουπας Ξιδι

Για τη ζύμη

500γρ αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιες σουπας Ξιδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φτιάχνετε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ζυμώνετε ρίχνοντας λίγο-λίγο το νερό ώσπου να έχετε μια λεία ζύμη.
Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου σκεπασμένη με μια πετσέτα.

Για τη γέμιση
Βάζετε σε ένα τηγάνι ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και το κουκουνάρι και τα σοτάρετε.
Προσθέτετε στη συνέχεια την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήνετε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
Τηγανίζετε τις μελιτζάνες ,αφού πρώτα τις  έχετε περάσει από αλεύρι.

Ανοίγετε τη ζύμη σε δύο φύλλα.
 Αλείφετε ένα μέτριο ταψί με ελαιόλαδο και στρώνετε το ένα φύλλο.

Καλύπτετε διαδοχικά με μελιτζάνεςτριμμενο τυρι, σάλτσα ντομάτα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
 Καλύπτετε με το άλλο φύλλο (προσέχοντας να κλείσει καλά γύρω-γύρω).
 Αλείφετε με τον κρόκο ενός αυγού και ψήνετε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Καλη Επιτυχια.

ΤΑΡΑΜΟΚΕΦΤΕΔΕΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

150γρ. ταραμά (άσπρο ή κόκκινο)
10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουσκεμένο και πολύ καλά στυμμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένετε τον ταραμά με νερό σε σουρωτήρι με ψιλή σίτα (για να μην γίνουν πολύ αλμυροί οι κεφτέδες). Βάζετε λίγο ελαιόλαδο (3 κουταλιές) στο τηγάνι και σοτάρετε αρχικά τα κρεμμύδια και στη συνέχεια τα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο). Μόλις σοταριστούν ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψωμί, τον ταραμά που έχετε ξεπλύνει και αρκετό πιπεράκι. Ζυμώνετε το μίγμα καλά, πλάθετε τους κεφτέδες και τους αλευρώνετε. Βάζετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζετε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμοι τους ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει αρκετό από το περιττό ελαιόλαδο και τους σερβίρετε ζεστούς!
Καλη Επιτυχια.

ΓΑΡΙΔΟΚΕΦΤΕΔΕΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

500γρ. αποφλοιωμένες γαρίδες, βρασμένες για 1 λεπτό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι τζίντζερ
1 σφηνάκι ούζο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα ή για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ βάζετε τις μισές γαρίδες, το κρεμμύδι και το σκόρδο (και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε περίπτωση που ψήσετε τους κεφτέδες στο φούρνο). Κόβετε τις υπόλοιπες γαρίδες σε μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τις ψιλοκομμένες γαρίδες με το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το ούζο, το τζίντζερ και το μίγμα του μπλέντερ. Αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας αλεύρι κι ανακατεύετε. Ρίχνετε άλλη μια κουταλιά της σούπας αλεύρι κι ανακατεύετε και πάλι μέχρι να απορροφηθεί. Επαναλαμβάνετε με το αλεύρι όσες φορές χρειαστεί έως ότου έχετε μια ζύμη που να μην είναι πολύ σφιχτή (να κολλάει στα χέρια) αλλά ούτε και αραιή σαν χυλός. Μόλις ετοιμάσετε τη ζύμη, σκεπάστε το μπολ και βάλτε τη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα για να σφίξει. Μετά από 1 ώρα, πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε σε ελαιόλαδο ή αλείφετε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά. Αν τα τηγανίσετε φροντίστε στο τέλος να τα ακουμπήσετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει το περιττό λάδι.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ(NTR)





ΥΛΙΚΑ

1 κιλό Γίγαντες
4 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουτάκια μπύρα
Αλάτι

Για τη Σάλτσα

1 φλιτζ. πελτέ ή ένα κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετουμε τους γίγαντες σε άφθονο νερό όλο το βράδυ.
Την άλλη μέρα το πρωί βράστε τους σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να είναι έτοιμοι (να μη λιώσουν!).
 Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.

ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ

Ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με τη μπύρα.
Τηγανίζετε τους γίγαντες σε καυτό ελαιόλαδο αφού τους βουτήξετε έναν έναν στο κουρκούτι.
Για να μην έχουν πολύ κουρκούτι βγάλτε τους από το κουρκούτι ένα έναν με ένα πηρούνι (ώστε να στραγγίζει το πολύ κουρκούτι).

ΣΑΛΤΣΑ

Τσιγαρίζετε ελαφρά το κρεμμύδι στα 2 φλιτζ ελαιόλαδο.
Προσθέτετε τον πελτέ, τα σκόρδα, τη ζάχαρη, το ξιδι.
Ρίχνετε και ένα φλιτζ. νερό και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά.
Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό.
Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο και την περνάτε από το μίξερ αν θέλετε να γίνει βελούδινη.
Σερβίρετε τους γίγαντες σε μια πιατέλα και τη σάλτσα σε ένα μπολ στη μέση της πιατέλας.
Μην περιχύσετε τους γίγαντες με τη σάλτσα κατευθείαν στην πιατέλα γιατί δεν θα παραμείνουν τραγανοί.

Καλη Ορεξη!!!!

ΑΡΝΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αρνάκι (κατά προτίμηση ωμοπλάτη) κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κιλά λάχανο κομμένο σε φέτες
4 καρότα κομμένα σε φέτες(αν θελετε)
αλάτι,
ριγανη,θυμαρι πιπερι
λιγη μουσταρδα σε σκονη
1/2 κούπα ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζετε το αρνάκι σε καυτό ελαιόλαδο και βάζετε τα μπαχαρικά σας. Στη συνέχεια βάζετε σε μια γάστρα , μια στρώση λάχανο, από πάνω (καρότα) και από πάνω το αρνάκι.
Συνεχίζεται μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Ρίχνετε μέσα στη γάστρα σας νερό ώσπου να καλύψετε οριακά όλα τα υλικά και βάζετε να ψηθούν σε πολύ δυνατό φούρνο (250 βαθμούς) για περίπου 2 ½ ώρες.
Μπορείτε αν θέλετε να βάλετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας συμπληρωματικά στα καρότα, όπως κρεμμύδια, πράσα, φέτες φρέσκιας ντομάτας, πατάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
Σερβίρετε ζεστο.
Καλη Ορεξη…

ΑΡΝΙ ΜΕ ΠΡΑΣΑ (NTR)






ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλο αρνί σπάλα κομμένη σε παιδάκια
1 κιλό πράσα
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας δεντρολίβανο φρέσκο
2 κουταλιές σούπας μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας θυμάρι
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
Χυμό από 3 λεμονιά
2 ντομάτες κομμένες καρέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε. πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε λωρίδες. 
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το βάζουμε σε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα τα υλικά μας, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα.

Καλη Επιτυχια

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ***5***(NTR)


ΣΟΚΟΛΑΤΟ


ΥΛΙΚΑ για τη βάση

170 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
225 γρ. σοκολάτα
120 γρ. αμύγδαλο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
6 αυγά( χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι )

ΥΛΙΚΑ για το γλάσσο

150 γρ. κρέμα γαλακτος
150 γρ. σοκολάτα κουβερτουρα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χωρίζουμε τα αυγά.
Τα ασπράδια τα χτυπάμε μαρέγκα με τη μισή ζάχαρη
 και την υπόλοιπη 
την χτυπάμε 
με τους κρόκους, τα αμύγδαλα και το ξύσμα από το πορτοκάλι.
Στη συνέχεια ενσωματώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο 
που έχουμε λιώσει με το μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο
 στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Τέλος για το γλάσσο βάζουμε την κρέμα 
και ρίχνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε.
 Αυτό λεγεται...(γκανάζ)


Καλη Επιτυχια!!!!!!!!

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ(NTR)


ΚΟΡΜΟΣ 





ΥΛΙΚΑ

για τη ζύμη


6 Αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια


50 γρ και 2 κουταλιές Σουπας  Ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλιας
120 γρ. κουβερτούρα



Υλικά για την κρέμα


240 ml Κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι βανίλιας
2 κουταλιές Ζάχαρη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την λιώνετε

Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Βάζετε τα ασπράδια σε μπολ και τα χτυπάτε
 στο μίξερ. (ΜΑΡΕΓΚΑ)
Προσθέτετε τις 2 κουταλιές ζάχαρη και συνεχίζετε
 το χτύπημα


Σε άλλο μπολ, χτυπάτε τους κρόκους 

με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.)
 μέχρι να αφρίσουν καλά.

Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και σιγά - σιγά 
την σοκολάτα.
Σταματάτε το χτύπημα μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα. 

Βγάζετε το μπολ από το μίξερ και προσθέτετε πρώτα 

λίγη τη μαρέγκα
 και ανακατεύετε απαλά με σπάτουλα να ενσωματωθεί.
 Στη συνέχεια προσθέτετε 
και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. 
Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο ταψί και το στρώνετε με λαδόχαρτο.

Βουτυρώνετε και το λαδόχαρτο και πασπαλίζετε 
με λίγο αλεύρι.
Αδειάζετε στο ταψί τη ζύμη και τη στρώνετε πολύ καλα 
με μια σπατουλα
 να γινει ομοιομορφο
 το μειγμα.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 

για 15 λεπτά περίπου.

Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.


Χτυπάτε την κρέμα με την βανίλια και τη ζάχαρη, μέχρι 

να γίνει ΣΑΝΤΙΓΙ.

Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι. 

Απλώνετε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και ξεκολλώντας 

το λαδόχαρτο, 
τυλίγεται σε ρολό.

Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη, ή σαντιγί.,ή λιωμένη σοκολάτα.
Καλη Επιτυχια!!!!

TIPS
Ένα μυστικο της **Γιαγιας**
Για να κρατησετε μαλακο το παντεσπανι όταν το βγαλετε από το φουρνο παιρνετε μια πετσετα κουζινας, ριχνετε αχνη ζαχαρη σε ολη την επιφανεια της πετσετας και τοποθετειτε το παντεσπανι σας αρχιζετε και τυλιγετε σε κυλινδρο σιγα-σιγα με την πετσετα ,στο τελος δενετε καλα τις δυο ακρες της πετσετας σας και αφηνετε να κρυωσει.
Ετσι όταν εχετε ετοιμασει τη σαντιγι σας και την κρεμα
 για το εσωτερικο του Κορμου,
Θα ανοιξετε  την πετσετα και θα εχει παρει τη φορμα του 
Γεμιζετε τον κορμο σας
 και

Τον γαρνιρετε όπως εσεις θελετε….

Καλη Επιτυχια!!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ-8-(NTR)






 ΥΛΙΚΑ


120  γρ βούτυρο
50 γρ. Ζάχαρη:
1 Αυγό, μόνο ο κρόκος
1/2 κουταλάκι βανίλιας
150 γρ. Αλεύρι
Αλάτι (λιγο)
1/2 κούπα Μαρμελάδα (οτι σας αρεσει)
1/3 κούπας Ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.

Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και τη βανίλια

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου.

Ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί.

Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος. 
Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια

Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί.
Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε 
μια μικρή λακουβα.
Βάζετε σε κάθε λακουβίτσα 1/2 κουταλάκι μαρμελάδα. 

Ψήνετε τα μπισκότα για 15 λεπτά.

Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.
Καλη Επιτυχια....

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΡΟΛΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΠΙΤΑΣ(NTR)






ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας
½ κιλό κιμάς 
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μουστάρδα 
150γρ σκληρό τυρί κιτρινο
4-5 καρότα βρασμένα
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες μαζί με λίγο ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 αυγό
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
½ κουταλάκι δυόσμο
Αλάτι
 Πιπέρι
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τον κιμά
 Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το δυόσμο, τη ρίγανη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το αυγό.
 Προσθέστε τη φρυγανιά σιγά σιγά, ώστε να βάλετε όση χρειάζεται χωρίς να σφίξει πολύ το μίγμα. 
Ζυμώστε καλά και για αρκετή ώρα ώστε να αφρατέψει το μίγμα.
 Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε ώστε τα μυρωδικά να αρωματίσουν τον κιμά ,καλύτερα φτιάξτε τον κιμά από το προηγούμενο βράδυ.
 Απλώστε το φύλλο σφολιάτας σε ένα πάγκο και αλείψτε το με τη μουστάρδα.
 Απλώστε στο κέντρο του (αφήνοντας τις άκρες χωρίς κιμά) το μισό μίγμα κιμά.
 Βάλτε πάνω από τον κιμά το σκληρό τυρί και τα καρότα που θα έχετε κόψει σε μπαστουνάκια, κι από πάνω τοποθετήστε τον άλλο μισό κιμά. 
Προσπαθήστε να δώσετε με τα χέρια σας στον κιμά σχήμα από ρολό και στη συνέχεια τυλίξτε τον με τη σφολιάτα. 
Αλείψτε τη σφολιάτα με 1 αυγό που θα έχετε χτυπήσει και πασπαλίστε με σουσάμι.
 Ψήστε την πίτα σας αρχικά σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο στους 160 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για 30-40 λεπτά, και συνεχίστε για άλλα 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς, χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να ροδίσει το φύλλο
Καλη Επιτυχια

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ(NTR)





Υπάρχουν μερικές σούπες που δεν χρειάζονται μαγείρεμα. Φτάνει να έχεις νόστιμα υλικά και ένα μπλέντερ. Και να σου αρέσουν τα κρύα γεύματα!

ΥΛΙΚΑ

1 αβοκάντο
6 κλαράκια άνηθο
1 σκελ. Σκόρδο
2 πορτοκάλια
Χουρμάδες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζεις το αβοκάντο και κόβεις την σάρκα του σε κυβάκια. Κάνεις το ίδιο και με το πορτοκάλι. Ρίχνεις τα φρούτα στο μπλέντερ και προσθέτεις άνηθο και σκόρδο.(προαιρετικο) 
Αν έχεις χουρμάδες πρόσθεσε οπωσδήποτε για να αυξήσεις τα επίπεδα της ενέργειας ..
 Οι χουρμάδες, άλλωστε, είναι η τροφή που παίρνουν οι Βεδουίνοι μαζί τους στα μεγάλα ταξίδια στην έρημο, για να τους δίνουν ενέργεια.

Καλη επιτυχια.

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-6- (NTR)





Για το μπισκότο

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. αλεύρι
40 γρ. κακάο
1 αυγό
200 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλακι γλυκου . μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα

250 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μπισκότο
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
Αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτα  στο ψυγείο.
Ανοίγουμε την ζύμη σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με κουπ πατ τα μπισκότα.
Τοποθετούμε σε λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 170οC σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτα..
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για την Γέμιση

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα μισά μπισκότα με την κρέμα, καλύπτουμε με τα υπόλοιπα και σερβίρουμε
.


Ειναι υπεροχα...... μια γλυκεια..... νοστιμια για εσας και τα παιδια σας!!!!

Καλη Επιτυχια!!!


ΜΠΙΣΚΟΤΑ-5-(NTR)




ΥΛΙΚΑ

2 2/3 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. μαργαρίνη
1 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1/2 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
1 1/2 φλιτζ. σοκολάτα σε κομματάκια
3 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές μαργαρίνη για το ταψί
1 λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες και το αλάτι.
Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη, προσθέτουμε την κρυσταλλική και την μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε τα αυγά, ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθούν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας να ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, τα κομματάκια της σοκολάτας και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δυο ίσα μέρη και ρίχνουμε στο ένα το κακάο, κοσκινισμένο, ανακατεύοντας έως ότου διαλυθεί.
Κατόπιν, ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα μέσα στο λευκό και ανακατεύουμε ελαφρά για να ενωθούν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη, στρώνουμε την λαδόκολλα και με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και δημιουργούμε βουναλάκια πάνω στη λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Αν θελουμε τα διακοσμουμε με ενα κερασακι,βυσσινο ,κυδωνι, η οτι φρουτο μας αρεσει και αμυγδαλα η καρυδια.

Καλη Επιτυχια!!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑ-4 (NTR)




ΥΛΙΚΑ


3 και ¾ φλιτζάνια (480γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 και ¼ κουταλάκια του γλυκού  σόδα
1 και ½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 και 2/3 φλιτζανιού (300γρ) βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια (280 γρ) καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι και 2 κουταλιές της σούπας (230 γρ) ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
450γρ σοκολάτα κουβερτούρα τουλάχιστον 60% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια (ή «σταγόνες» κουβερτούρας για διευκόλυνση)
Λίγο αλάτι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ κι αφήστε το στην άκρη.
 Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τις ζάχαρες για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να έχετε ένα πολύ άσπρο και αφράτο μίγμα.
 Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά, περιμένοντας να ενσωματωθούν πρώτα στο μίγμα πριν ρίξετε το επόμενο. 
Ρίξτε και τη βανίλια. 
Μειώστε την ταχύτητα στο χαμηλό και προσθέστε το μίγμα αλευριού ώστε μόλις να ανακατευτεί με τα άλλα υλικά (μόλις  10 δευτερόλεπτα). 
Ρίξτε και τα κομματάκια σοκολάτας φροντίζοντας με μία σπάτουλα να ενσωματωθούν στο μίγμα.
 Καλύψτε τη ζύμη πολύ καλά με μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 24 ώρες (μην παραλείψετε το βήμα!). 
Μπορείτε να κρατήσετε τη ζύμη στο ψυγείο έως και 3 μέρες πριν την ψήσετε.
Για το ψήσιμο
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C, στον άερα. Καλύψτε ένα ρηχό ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πάρτε με το κουτάλι λίγη-λίγη ζύμη  «μπάλες» που δίνουν σαν τα  cookies Τοποθετήστε τις μπάλες πολύ αραιά πάνω στη λαμαρίνα  γιατί θα απλώσουν με το ψήσιμο.
 Δεν χρειάζεται να δώσετε πλακουτσωτό σχήμα στα cookies, θα το πάρουν από μόνα τους με το ψήσιμο. 

Σπρώξτε στη ζύμη κομμάτια σοκολάτας που μπορεί να προεξέχουν, πασπαλίστε την επιφάνεια της κάθε μπάλας με λίγο αλάτι και ψήστε μέχρι να γίνουν χρυσαφί γύρω γύρω, αλλά να είναι ακόμη μαλακά, που σημαίνει για 15 λεπτά περίπου (ανάλογα φυσικά με την ένταση του φούρνου σας).

Περιμένετε να κρυώσουν (γιατί θα είναι πολύ μαλακά) και μεταφέρετέ τα με μια σπάτουλα προσεκτικά πάνω στη σχάρα του φούρνου σας (ώστε να αερίζονται κι από την κάτω πλευρά) μέχρι να κρυώσουν τελείως.
 Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, αλλά μην ακουμπήσετε τις νέες μπαλίτσες πάνω σε καυτό ταψί γιατί θα σας καούν από κάτω. 
Θα πρέπει να αφήσετε το ταψί σας να κρυώσει και να στρώσετε νέο χαρτί ψησίματος. 
Τα μπισκότα παραμένουν μαλακά, αν τα αποθηκεύσετε σε ένα κλειστό δοχείο, για 3 μέρες.
 Μετά αρχίζουν και στεγνώνουν, αλλά είνια εξίσου νόστιμα!

Καλη Επιτυχια