ΥΛΙΚΑ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
700 ml κρέμα γάλακτος (με πολλα λιπαρά)
100 ml φρέσκο γάλα
200 gr κουβερτούρα
100 gr ψιλοκομμένα αμύγδαλα
1/2 κουταλιά της σούπας nes cafe
στιγμής (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας
κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μεταξύ, σε μια λεκάνη αδειάζουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νες καφέ και χτυπάμε με το μίξερ για λίγο ακόμα.
Μόλις η κουβερτούρα λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας να “κρυώσει” να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου.
Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το “κρύο” μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.
Εν συνεχεία ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ στη λεκάνη με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Υστερα από 10 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση,δεν χρειάζεται να βγάλουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε καθώς δεν κρυσταλλιάζει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου