Σελίδες

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ( της Γιαγιας{σε τσουρεκι}~10~ (NTR)





Υλικα

2 φύλλα σφολιάτας
250 γρ ζαμπον
250 γρ τυρι κίτρινο της αρεσκείας μας
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 αυγά
4 κ.σουπας  γάλα
6 φετες μπεικον
1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλλειμα της σφολιάτας


Εκτελεση

Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μας και ετοιμάζουμε το μίγμα για τη γέμιση.
Κόβουμε τα
αλλαντικά και το τυρί σε κύβους και τα βάζουμε στη σφολιάτα μας. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες κι από πάνω το μπέικον και ρίχνουμε μέσα χτυπημένα το αυγό με το γάλα.

Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις άκρες από τη σφολιάτα και διπλώνουμε ώστε να αγκαλιάζουν τη γέμιση.

 Κόβουμε τη σφολιάτα και από τις δύο πλευρές σε λωρίδες και τις πλέκουμε πάνω από τη γέμισή μας.(Σαν τα τσουρεκια πλεξιδα)
 Αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε για το άλλειμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλη Επιτυχια...

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ(Με Αλευρι+Σιμιγδαλι)της Γιαγιας~2~(NTR)





 





Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
5 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φακελάκι baking powder
1 1/2 φλιτζάνι γάλα


Για το σιρόπι

 
4 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
Χυμό ½ λεμονιού ή τη φλοιδα του



Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα

Το μίγμα που βγαίνει είναι μια αρκετά υδαρής ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Όταν βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γάλα και αμέσως μετά με το σιρόπι κουταλιά κουταλιά και αργά για να τραβάει..

Μη το περιχύσετε όλο μαζί ή σε μεγάλη ποσότητα γιατί τότε το γλυκό μουλιάζει και μαλακώνει πάρα πολύ.

Μη φοβηθείτε το πολύ σιρόπι, θα το τραβήξει όλο.

Μπορούμε είτε να πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ, να καρφώσουμε σε κάθε κομμάτι ολόκληρο αμύγδαλο

Σερβίρουμε και  με παγωτό(αρεσκειας μας)....


Ακόμα μπορούμε να φτιάξουμε μία {sauce} σοκολάτας

Υλικα


με 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
και 1 κουβερτούρα και να περιχύσουμε το γλυκό.
Καλη Επιτυχια!!!!

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ…για το Πρωινο σας!!!!.(NTR)


 



 

Υλικά


1/2 φλιτζανα  βούτυρο
1 φλιτζανα  λευκή ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1 κουταλιά σούπας κανέλα
Λιγο
αλάτι
3 φλιτζανες αλεύρι κοσκινισμένο
Λίγη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

 

 

 

Εκτέλεση

Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια. Ρίχνουμε στο βούτυρο τα ασπράδια και στη συνέχεια τους κρόκους.

Προσθέτουμε τις βανίλιες, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι και στη
συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Όταν η ζύμη μας δεν κολλάει είναι έτοιμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο.

Στη συνέχεια ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους περίπου 0,5 cm και κόβουμε με κουπάτ σε
σχέδια της αρεσκείας μας. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε κορνέ για μπισκότα και φτιάχνουμε το σχέδιο που προτιμάμε.

 
Βάζουμε τα μπισκότα σε λαδόκολα στο ταψί και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά. Μη τα ψήσετε παραπάνω γιατί
ακόμα κι αν φαίνονται μαλακά, όταν θα κρυώσουν θα είναι έτοιμα, διαφορετικά θα
σκληρύνουν.

Καλη Επιτυχια!!!!

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ…(NTR)


 

 

Υλικά

Για ½ κιλό ζύμη

250 γρ. αλεύρι, κατά προτίμηση μαλακό
1 κοφτό κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού σπόροι γλυκάνισου (προαιρετικά), χτυπημένοι στο γουδί
125 γρ. φρέσκο βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό, χωριστά το ασπράδι από τον κρόκο +
1 ασπράδι επιπλέον
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
1½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

 
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τον κοπανισμένο γλυκάνισο (αν το χρησιμοποιήσουμε).

Χτυπάμε με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο βούτυρο. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γάλα, χτυπώντας ασταμάτητα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ενιαίο μείγμα.

Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι από το τυρί και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να απλωθεί ομοιόμορφα στο μείγμα. Η ζύμη που θα φτιάξουμε πρέπει να γίνει σχετικά σφικτή και να ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι.

Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να σφίξει και να πλάθεται εύκολα.

Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί σε μια μεγάλη πιατέλα. Χτυπάμε πολύ ελαφρά τα 2 ασπράδια και τα βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους
180°C. Στρώνουμε με λαδόκολλες δύο λαμαρίνες φούρνου.

Βγάζουμε από το ψυγείο το ζύμη και κόβουμε κομμάτια με μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε το καθένα με τις παλάμες μας σε μπαστουνάκια . Βουτάμε το μπαστουνάκι πρώτα στο αυγό και μετά το τυλίγουμε στο τυρί. Το βάζουμε στη λαμαρίνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

Ψήνουμε τα μπατόν σαλέ για 30 λεπτά το πολύ, μέχρι που το τυρί της επικάλυψης μόλις που να ροδίσει –προσοχή! Όχι να σκουρύνει γιατί θα πικρίσει.

Βγάζουμε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αφήνουμε τα μπατόν σαλέ να κρυώσουν καλά. Μετά, προθερμαίνουμε το φούρνο ξανά αλλά σε χαμηλότερη θερμοκρασία, στους 130 - 140°C.

Ξαναβάζουμε τις λαμαρίνες στο φούρνο και ψήνουμε τα μπατόν σαλέ για 30 λεπτά. Αυτό το δεύτερο ψήσιμο είναι που θα τους δώσει ένα τέλειο χρυσαφένιο χρώμα αλλά κυρίως θα τα στεγνώσει από την περιττή υγρασία, ώστε να παραμείνουν τραγανά και φρέσκα για πολύ καιρό, κλεισμένα σε μεταλλικό ή γυάλινο δοχείο.

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ (ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ…)(NTR)







 
 
 
Υλικά

1 πακέτο τυρί κρέμα (200 γρ.)
1 κεσεδάκι Γιαούρτι πλήρες (200 γρ.)
1/2 πακέτο Μπισκότα (αρεσκειας μας)ΑΣΠΡΑ
1/2 πακέτο Μπισκότα Σοκολάτας
1 κ.σουπας  ζάχαρη Αχνη
1 κεσεδάκι φράουλες
2 Κουβερτούρες
4 σφηνάκια Γάλα
1 κ.σουπας  Βούτυρο

 
Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και το γάλα σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα μοιράζουμε σε 5-6  ποτήρια της αρεσκείας μας.
Ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε
απαλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τα μπισκότα.

 Βουτάμε μερικές φράουλες στη σοκολάτα και τις προσθέτουμε πάνω από την κρέμα.
Συμπληρώνουμε με κρέμα και μια κουταλιά σοκολάτα και γαρνίρουμε με τις υπόλοιπες φράουλες.
Δροσερο Γευστικο και Γρηγορο!!!!!
Καλη Επιτυχια....

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Smoothie με Φραουλες (NTR)


 

 

Υλικα

 

1 κεσεδάκι γιαούρτι( 2% λιπαρά )

15-17  φράουλες

Λίγη ζάχαρη άχνη (προαιρετικό)

1  κουταλια σουπας  λικερ ή κονιακ



Εκτελεση



Τοποθετήτε όλα υλικά στο μπλεντερ και τα κτυπατε
Σερβίρετε σε ποτήρι με χοντρό καλαμάκι και...στην υγειά σας!!!








 TIPS


Πολλές παραλλαγές μπορει να γίνουν με πολλά φρουτα, υπεροχο είναι και με ροδακινο,ακτινιδιο,βατομουρα, Πορτοκάλι ,Παντζάρι , Ντομάτα... και οτι σας αρεσει
Εγώ συνηθως δεν προσθέτω ζάχαρη για να είναι πιο ελαφρύ, αλλα αν θελετε .... καλύτερη είναι η  (άχνη )για να δυαλύεται πιο εύκολα!

{ Ειναι  άκρως δροσιστικα smoothies, τα οποία ενδείκνυνται για πριν το κυρίως γεύμα. Αναφέρω πριν το κυρίως γεύμα, διότι ακόμη δεν έχουμε υπερφορτώσει το στομάχι μας, έτσι η πλειάδα των βιταμινών των συγκεκριμένων smoothies θα αποδοθεί και απορροφηθεί στο μέγιστο βαθμό. Επίσης, ενδείκνυνται για πριν το κυρίως γεύμα, διότι θα προσφέρουν  ταχέως το αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να μην ζητάμε περισσότερη τροφή, ελέγχοντας ταυτοχρόνως και την τυχόν απότομη έκκριση του σακχάρου.

Προσφέρουν, την βιταμίνη C σε μέγιστο βαθμό, δρώντας αντιοξειδωτικά.

Επίσης, τονώνουν  το επίπεδο του αιματοκρίτη και προσφέρουν  φόρτιση του οργανισμού σε σίδηρο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού, με απώτερο θετικό αποτέλεσμα να ενισχύεται η μεταφορά των λιπιδιών στα μιτοχονδρία και να είναι έτοιμα προς τη καύση τους. Τέλος, προσφέρουν  αντικαρκινικές ιδιότητες, μιας και η ισχυρή παρουσία του λυκοπενίου στη ντομάτα, προασπίζει την υγεία του οργανισμού.}

Καλη Επιτυχια!!!!
 


 

 

Smoothie Πεπονι με Καρπούζι (NTR)






 

ΥΛΙΚΑ

  200 γρ. γιαούρτι

  400 γρ. πεπόνι

 200 γρ. καρπούζι

  1 κουταλιά σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 {Δεν πολτοποιούμε το καρπούζι γιατί θα γίνει πολύ νερουλό το smoothie μας. Απλά το βάζουμε σε κύβους για να πάρει το φρουτοποτό τη γεύση καρπουζιού}

 

 Βάζουμε το γιαούρτι στην κατάψυξη για 30 λεπτά και το πεπόνι για 20 λεπτά, αφού το έχουμε πολτοποιήσει πρώτα.

 Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κυβάκια αφού έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια. Χτυπάμε στο μπλέντερ το γιαούρτι και το πεπόνι που θα έχουν παγώσει, μαζί με το μέλι, μέχρι να αποκτήσουν όψη γρανίτας.
 Σε 2 μεγάλα ποτήρια ρίχνουμε τα κυβάκια καρπουζιού και προσθέτουμε το φρουτοποτό.
Καλη σας Επιτυχια!!!!!

Smoothie με Καρυδα και Μπανανα (NTR)




Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι ήρθε η ώρα να δροσίστουμε με smoothies και γρανίτες που θα φτιάξουμε από τα χεράκια μας. Θα είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες και πάνω απ' όλα θα ξετρελάνει η γεύση ΟΛΟΥΣ…


 

 

Υλικα

 

1 μπανάνα

½ κούπα θρυμματισμένη καρύδα

Μισό λάιμ

1 κουταλιά του γλυκού βανίλια

1 χούφτα παγάκια

 

Εκτελεση

 

Στο  μπλεντερ  πολτοποιουμε όλα τα υλικα μας.
Φτιάξτε ένα δροσερό smoothie με γεύση καρύδας, μπανάνας και χυμό φρούτων για όλες τις ώρες

Tips

Είναι ένα ρόφημα, το οποίο προσφέρει ελάχιστα λιπαρά, κατά τα οποίο θα βοηθήσουν στη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και στην ταχεία απορρόφηση τους. Προσφέρει ένα ορθό ποσό διάθεσης ασβεστίου, όπου σε συνδυασμό με το κάλιο της μπανάνας, αυξάνεται η πρωτεινοσύνθεση και η προστασία των οστών και των μυών. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, μιας και η περιεκτικότητα της φράουλας στην εν λόγω βιταμίνη, βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και να τονώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τέλος, ενδείκνυται όταν έχει εμφανισθεί σύμπτωμα δυσκοιλιότητας μιας και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και με την ιδιότητα του γάλακτος να αυξάνει το ρυθμό κινητικότητας του εντέρου, τότε μειώνεται κατά πολύ η δυσκοιλιότητα.

ΚΡΑΜΠΛ με ΒΕΡΙΚΟΚΑ και αμυγδαλα και ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)


 

 

Υλικά

Για το Κραμπλ


100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ.αμυγδαλα , αλεσμένα σε σκόνη
120 γρ. ζάχαρη μαύρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Λιγη  κανέλα

Για την Κρέμα Γιαουρτιού


600 γρ. γιαούρτι, πλήρες
100 ml μέλι, θυμαρίσιο
200 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
20 ml λικέρ
10 βερίκοκα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση


Κραμπλ

 

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου έχουμε μια ομοιογενής ζύμη. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, για 1-2 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός τρίφτη τρίβουμε το κραμπλ μέσα στο ταψί.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα και το αφήνουμε να κρυώσει.


Κρέμα Γιαουρτιου

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα και το λικέρ ανακατεύοντας απαλά.



 
 Σε ποτήρια της αρεσκείας μας βάζουμε 2 κουταλιές κραμπλ, φετούλες από 1-2 βερίκοκο και γεμίζουμε με την κρέμα γιαουρτιού. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε κρύα.
Καλη Επιτυχια....

ΜΩΣΑΙΚΟ...ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΥΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~6~(NTR)



 Ευκολο... Γρηγορο... Γευστικοτατο...Δροσιστικο!!!!!!

Υλικά


2 Πακέτα  Μπισκοτακια κομμένα σε μικρά κομμάτια(πτι μπερ)η... οτι μπισκοτα θελουμε

175gr. ζαχαρούχο γάλα

250gr Βούτυρο

1 κουτ. σούπας κακάο

175gr  κουβερτούρα

1 φλιτζανάκι του καφέ  brandy


Εκτέλεση


Λιώνουμε το βούτυρο. Τοποθετουμε  τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Αναμιγνύουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το brandy.

Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκοτα και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα, ώστε να έχουμε κυλινδρικό σχήμα.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες ή στο ψυγείο για 24 ώρες.
Σερβίρουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.(αν θελουμε)
Καλη Επιτυχια

Milkshake βερίκοκο με μπισκότα(NTR)


 

 

Υλικα

6 μπισκότα (αρεσκειας μας)

6 μεγάλα ώριμα βερίκοκα

1 ροδάκινο ώριμο.

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 φλιτζάνια τσαγιού παγωμένο γάλα

1 κεσεδακι των 200γραμμ. γιαούρτι με ροδάκινο

 

Εκτελεση
 
Χτυπάμε τα φρούτα μας στο μίξερ μέχρι να γίνουν πολτός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
Σερβιρουμε σε ποτηρια με χονδρο καλαμακι.....



 




Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μαρμελαδα Βερικοκο -1- (NTR)







Η μαρμελάδα βερίκοκο είναι από τις πιο αγαπημένες ολων μας... Εκτός από τη συνήθη χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά άλλα γλυκά. Σε μπισκότα, στην πάστα φλώρα,σε κέικς και ένα σωρό άλλα…, ταιριάζει κατά προτίμηση η χρυσαφένια μαρμελάδα του καλοκαιριού.

ΥΛΙΚΑ


 

1 κιλό βερίκοκα


Ζάχαρη (οσα κιλα βερικοκο η άλλο φρουτο τοση ποσοτητα ζαχαρης θα βαλουμε)


½ -1 κούπα νερό


Χυμό  1 λεμονιού

(
Προαιρετικά) άρωμα βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Διαλέγουμε ώριμα βερίκοκα ,κατά προτίμηση καΐσια, Διαμαντοπούλου, ή άλλη αρωματική ποικιλία. Τα πλένουμε και τα ανοίγουμε για να βγάλουμε τα κουκούτσια. (Κρατάμε 15 κουκούτσια).



Βάζουμε σε κατσαρόλα τα βερίκοκα, τα δέκα πεντε κουκούτσια και το νερό. Αν είναι σκληρά βάζουμε 1 κούπα νερό, αν είναι πολύ ώριμα βάζουμε μισή κουπα.

 
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 10 λεπτά. Μετά ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αρχίσουμε να τα πιέζουμε με μια κουτάλα να σπάσουν σε κομματάκια.



Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, και τα έχουμε χωρίσει σε μικρά κομματάκια, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Αδειάζουμε τον πολτό σ’ ένα μπολ και τον μετράμε με μια κούπα, αδειάζοντάς τον ξανά στην κατσαρόλα

Αφαιρούμε τα κουκούτσια. Αν θέλουμε απολύτως λεία τη μαρμελάδα μας, αλέθουμε τον πολτό στο multi. Όσες κούπες είναι ο πολτός, τόσες κούπες ζάχαρη προσθέτουμε (ή λίγο λιγότερες) και βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία.


Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία ώστε να βράζει συνεχώς αλλά να μη μας πιάσει. Χαμηλώνουμε θερμοκρασια..Αφαιρούμε τον αφρό που εμφανίζεται στα τοιχώματα της κατσαρόλας προσέχοντας να μη παίρνουμε φρούτο.Προσθέτουμε τη βανίλια ή την αμπερόζα, αν τα βερίκοκά μας δεν είναι ιδιαίτερα αρωματικά.
Αφήνουμε τη μαρμέλαδα να βράζει μέχρι να δέσει. Ανακατεύουμε συχνά για να μη πιάσει.
Λίγο πριν την αποσύρουμε προσθέτουμε 2 κουταλιές χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις ακόμη.

Την φυλάσσουμε σε αποστειρωμένα βάζα


(Πλενουμε προσεκτικά τα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε να στεγνώσουν ελαφρά. Στρώνουμε μια καθαρή πετσέτα στη σχάρα του φούρνου και τα τοποθετούμε πάνω σ' αυτή αναποδογυρισμένα. βάζουμε και τα καπάκια τους δίπλα.ανάβουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς και τα αφήνουμε για 15 λεπτά άπό την στιγμή που θα σβήσει το φωτάκι της θερμοκρασίας.)


και  τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει τελείως η μαρμελάδα μας.


Αν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσουμε σύντομα, αρκεί να τη βάλουμε σε καθαρά στεγνά βάζα.

TIPS:
1)Σε ένα κιλό βερίκοκα εγώ έβαλα ¾ κούπας νερό. Τελικά είχα 3,5 κούπες πολτό και πρόσθεσα 3 κούπες ζάχαρη.


2)Ο χρόνος που περνει μέχρι να δέσει - από τη στιγμή που άρχιζει  να βράζει με τη ζάχαρη - ήταν 40 λεπτά. Αν βάλουμε 3,5 κούπες ζάχαρη μάλλον θα δέσει πιο γρήγορα.


3)Βάζω σε πολλές μαρμελάδες λίγα από τα κουκούτσια του φρούτου. Ειδικά στο βερίκοκο, αφήνουν μια υπόνοια αρώματος πικραμύγδαλου που πηγαίνει πολύ.

Έχουν και πηκτίνη ,απαραίτητη στο πήξιμο της μαρμελάδας…
Καλη Επιτυχια.