Σελίδες

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΒΑΦΛΕΣ ~2~ (NTR)




 

 

ΥΛΙΚΑ

 

2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ

80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο, χωρίς να κάψει

1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

ελάχιστο αλάτι

2 φλιτζάνια (400 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό

 

 



 

 
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.

 Λαδώνω τη βαφλιέρα (ειδική συσκευή για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα. Εχει δύο στρογγυλές αντικολλητικές πλάκες χαραγμένες με βαθιά τετραγωνάκια για να δώσουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους σχέδιο). Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.

Βγάζω τη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Σερβίρουμε  συνοδεύοντας με παγωτό και σιροπι  σοκολάτας ,  με μαρμελάδα, φραουλες   η οτι μας αρεσει..
Καλη Επιτυχια.......
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου