ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό
γάλακτος σε ρολό
4 σκελίδες σκόρδο(αν θελετε)
250 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
3 μηλα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
8 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκαλάδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο(αν θελετε)
250 γρ. δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
3 μηλα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
8 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκαλάδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε το ρολό, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και στρώνουμε από
πάνω τα δαμάσκηνα, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και τα μηλα κομμένα σε λεπτές φέτες.
Τυλίγουμε και τοποθετούμε πάλι το δίχτυ.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο Ελαιόλαδο μέχρι να κάψει και
τσιγαρίζουμε το ρολό από όλες τις πλευρές.
Όταν πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να βράσει
για 3 λεπτά.
Βάζουμε το ρολό σε γάστρα μαζί με το ζωμό του, αλείφουμε την
επιφάνεια με το μέλι και τη μουστάρδα, προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και
σκεπάζουμε με το καπάκι.
Ψήνουμε στους 200C για 2 ½ ώρες γυρνώντας το ρολό κάθε ½ ώρα για
να μείνει ζουμερό.
Όταν το βγάλουμε, το αφήνουμε για 10 λεπτά και, αφού αφαιρέσουμε
το δίχτυ, το κόβουμε σε φέτες.
Καλη Επιτυχια…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου