Σελίδες

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ…(NTR)





 

Σήμερα θα σας κάνω μια συνταγή με μοσχαράκι πολύ νόστιμη που πάει με όλα και γίνεται κόλαση με χοντρά μακαρόνια και τριμμένο κεφαλοτύρι…Δοκιμάστε το ….
Ετσι το μαγειρευε η (μαμα μου)....

Υλικα

1 κιλό Μοσχαρακι  σε κομμάτια (σπαλα)
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι  μπελτε
1 κουταλιά ξύδι βαλσαμικό
1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
θυμάρι, ρίγανη, μπούκοβο, δενδρολίβανο,( 1 κουταλιά όλα μαζί)
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι


 Πιπέρι
 
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1 καρότο


Εκτελεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά.

 Βάζουμε τα κομμάτια το μοσχαρακι και αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.

Βγάζουμε τα κομμάτια από το μπολ, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι ….{ αλλά κρατάμε το αλεύρι. }

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρέας και το βγάζουμε σε ένα μέτριο ταψί.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μπελτε, το ξύδι, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλεύρι που κρατήσαμε και τα ντοματάκια.

Ρίχνουμε στο τηγάνι την άλλη κουταλιά το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το μείγμα με τις ντομάτες.

Το βράζουμε για ένα λεπτό περίπου ανακατεύοντας μέχρι να πήξει λίγο και το απλώνουμε επάνω από το κρέας.

 Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 160 βαθμους  περίπου 1 ½ ώρα ή και 2 μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με μια ωραία σαλτσούλα….(κολαση…)
Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου