Η Γιαγια μου ελεγε <Φασολαδα-Φασολαδα που την τρωμε στην Ελλαδα...>Σας την παρουσιαζω .....
Υλικα
500 γρ. ξερά φασόλια
2 μέτρια κρεμμύδια
3-4 μέτρια καρότα
2 κ.σουπας κομμένη σελινόριζα
2-3 στελέχη από σέλινο
2 κ.σουπας τοματοπελτές
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
2 μέτρια κρεμμύδια
3-4 μέτρια καρότα
2 κ.σουπας κομμένη σελινόριζα
2-3 στελέχη από σέλινο
2 κ.σουπας τοματοπελτές
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Εκτελεση
Την επόμενη ημέρα, τα ξεπλένουμε πολύ καλά μέσα σε ένα σουρωτήρι που έχουμε βάλει κάτω από τη βρύση.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σκεπάζοντάς τα με μπόλικο κρύο νερό και τα βράζουμε.
Όταν έχουν γίνει κάπως τα φασόλια, αλλάζουμε το νερό με ζεστό νερό για να μην κοπεί το μαγείρεμα .
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και τα ρίχνουμε μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα.
Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράσει.
Πριν μαγειρευτούν τελείως, προσθέτουμε τον τοματοπελτέ.
Αλατοπιπερώνετε και βράζουμε τη φασολάδα για άλλα 20 λεπτά, πριν τη βγάλουμε από τη φωτιά και τη σερβίρουμε.
Καλη Ορεξη!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου