Σελίδες

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Κοτοπουλακι..... Ψητο!!!!!!!!(NTR)




Υλικα


1 κοτόπουλο

1 μάτσο δυόσμο

1 κουταλιά θυμάρι

3-4 κουταλιές λάδι

1 χούφτα καρύδια

λίγο θυμάρι

1 ολόκληρο λεμόνι

1 ποτηρι.  λευκό ξηρό κρασί

2 κουταλιές λάδι

Εκτελεση

Πρώτα πρώτα θα φτιάξετε την αρωματική πάστα χτυπώντας στο μπλέντερ 1 μάτσο μαϊντανό, 1 μάτσο δυόσμο, μόνο τα φυλλαράκια, μια κουταλιά θυμάρι, μια κουταλιά αλάτι και 3-4 κουταλιές λάδι. Όταν όλα τα υλικά γίνουν σαν πάστα, προσθέστε μια χούφτα καρύδια και ξαναχτυπήστε να γίνουν πάστα  και πάλι.
 Ετοιμάστε τώρα το κοτόπουλο: ξεκινώντας από το στήθος, βάλτε τα δάχτυλα σας ανάμεσα στο δέρμα του πουλιού και στην πέτσα, έτσι που αυτή να ξεκολλήσει.
 Είναι εύκολο, αλλά χρειάζεται λίγη προσοχή για ν' ανασηκώσετε την πέτσα παντού. Πάρτε τότε την πάστα με τα βότανα και απλώστε την σε όλη την επιφάνεια του πουλιού, αλλά κάτω από την πέτσα.


Αλείψτε το κοτοπουλο  με μπόλικο θυμάρι και επιπλέον βάζετε 1 ολόκληρο λεμόνι 
Κλείνετε την κοιλιά του κοτόπουλου με δύο οδοντογλυφίδες και το  βάζετε σ' ένα ταψάκι που να μην αφήνει πολύ κενό.
Ρίξτε στο ταψί 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί και 2 κουταλιές λάδι και βάλτε το στο φούρνο στους 180° C.
Χρειάζεται μιάμιση ώρα ψήσιμο τουλάχιστον.
Στη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε και περιχύνετε το κοτόπουλο με τα υγρά του ταψιού κάθε 20 λεπτά .
Αν ροδίσει απότομα, σκεπαστέ το με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
Σερβιρετε με πατατουλες και Σαλατα......ΥΠΕΡΟΧΟ!!!!!!!!!
Καλη Επιτυχια......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου