Υλικα
1/2 κιλο Μακαρονια Λιγκουινι
1/2 κιλο ψιχα απο το ψωμι( που μας εχει μεινει )
6-7 τεμμαχια Μπεικον
5 κουτ.σουπας Μυζηθρα τριμμενη
1 αυγο
λιγη Φετα τριμμενη
2 κουτ.σ.λαδι
Για τη Μπεσαμελ
5 κουταλακια βουτυρο
1 κουτ.σ.αλευρι
1 φλιτζανι νερο
Λιγο αλατι
Λιγο πιπερι
Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα τοποετουμε νερο .Ριχνουμε λιγο αλατι .Οταν βρασει ριχνουμε
και βραζουμε τα μακαρονια.
Σε μια αλλη κατσαρολιτσα ετοιμαζουμε τη μπεσαμελ.
Τοποθετουμε το βουτυρο να λιωσει ριχνουμε το αλευρι και ανακατευουμε διαρκως..
Ριχνουμε λιγο-λιγο το νερο και την τριμμενη Μυζηθρα.
ανακατευουμε εως οτου γινει μια παχυρευστη σαλτσα.
Βγαζουμε και σουρωνουμε τα μακαρονια μας
Καιμε λιγο βουτυρο και ριχνουμε στα μακαρονια.
Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 200 βαθμους και ετοιμαζουμε το ταψακι μας
τοποθετουμε λαδοχαρτο στο κατω μερος (στο ταψι) λαδωνουμε και στρωνουμε την ψιχα το ψωμι
(για να κανει μια ωραια κρουστα ως βαση.
Επανω τοποθετουμε τα μακαρονια ,την τριμμενη φετα(οχι ολη) και κατοπιν τη μπεαμελ.
Κτυπαμε ενα αυγο και ριχνουμε επανω απο τη μπεσαμελ και τελος λιγη φετα τριμμενη.
Ψηνουμε για 55 λεπτα στους 180 βαθμους.
Ειναι ενα φαγητο γρηγορο ευκολο και γευστικο...Δοκιμαστε το!!!!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου