Υλικα
~~Για το ΦΥΛΛΟ~~
½ κιλο Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ.Φέτα
Νερό μέχρι να σφίξει
Λάδι (3
κουτ.σουπας)
1 (κουτ.σουπας) ξύδι
Αλάτι μισο
κουταλακι
~~Για τη Γεμιση~~~
μονο τη Φετα
Εκτελεση
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και στο κέντρο κάνω μια λακκούβα στην οποία ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι, το ξύδι και αλάτι.
Ζυμώνουμε βάζοντας σιγά-σιγά χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια ζύμη ούτε
πολύ μαλακιά ούτε πολύ σκληρή.
Κόβουμε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα να μην
ξεραθεί και την αφήνουμε για μίση ώρα να ξεκουραστεί.
Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο τραπέζι και ανοίγουμε ένα φυλλο με το μπαλάκι
όσο γίνεται πιο λεπτό.
Απλώνω την φέτα στο κέντρο του φύλλου σε μια ευθεία γραμμή, μετά αρχίζω
και διπλώνω τις δύο αντίθετες πλευρές του φυλλου προς το κέντρο προσοχή οχι πολυ σφιχτά. Το ξανατυλίγουμε
σαν σαλιγκαρο και κλεινουμε.
Αφου λαδωσουμε ένα ταψακι το
τοποθετουμε στην κουζινα μας και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 20 λεπτα.
~~~Εκτος απο Φετα στη γεμιση μπορειτε να βαλετε και διαφορα χορτα και λαχανικα που εχετε στο ψυγειο σας~~~~
Είναι Γρηγορες Ευκολες και ΥΠΕΡΟΧΕΣ για το Κυριακατικο ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΣ!!!!
Καλη Επιτυχια και Καλη σας
Ορεξη!!!!~~~Εκτος απο Φετα στη γεμιση μπορειτε να βαλετε και διαφορα χορτα και λαχανικα που εχετε στο ψυγειο σας~~~~
Είναι Γρηγορες Ευκολες και ΥΠΕΡΟΧΕΣ για το Κυριακατικο ΠΡΩΙΝΟ ΣΑΣ!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου