Σελίδες

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΑΡΝΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ..(NTR)


ΥΛΙΚΑ
Μπούτι από αρνάκι γάλακτος (1 ½ κιλο)
Πατάτες(  5-6 μεγαλες πατατες κομμενες σε τεραγωνα μεγαλα)


Πιπερι
Αλατι
Ριγανη
Θυμάρι
Φρέσκο σκόρδο(προαιρετικα)
Ζωμό
(από κρεας)
λευκο και κοκκινο κρασι(1/2 ποτηρι)
Λιγη Μουσταρδα για αλλειμα στο αρνακι
Ελαιόλαδο






ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε το μπούτι από αρνάκι γάλακτος σ” ένα ταψί και το χαραζουμε κάθετα σε τρία με τέσσερα σημεία ανάλογα με το μέγεθος. Μέσα στις τομές του κρέατος ρίχνουμε ριγανη(όχι πολύ) θυμάρι, αλάτι, πιπέρι κι ελάχιστο λευκό κρασί.
 Πασπαλιζουμε με λιγη Μουσταρδα το κρεας.
Περιχύνουμε  ελαιόλαδο και λίγο  κρασι κοκκινο,  για τον πάτο του ταψιού. 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ωρα εως οτου ροδοκοκκινισει το κρεας και οι πατατες.
Βράζουμε τις πατάτες σε ζωμό από κρέας. 20 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το κρέας, ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί για να ψηθούν μαζί με τα υγρά από το αρνάκι, το  κρασι κοκκινο και το ελαιόλαδο.
 Μόλις οι πατάτες πιουν όλα τα υγρά το φαγητο μας  είναι έτοιμο...

Καλη Ορεξη!!!.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου