Σελίδες

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ της Γιαγιας ~21~(NTR)











~~~Αυτη τη ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ την φτιαχνω με δυο τροπους.{Οπως την εφτιαχνε και η Γιαγια+Μαμα μου}
Ο ενας τροπος  την κανω ρολο και τη γυριζω σαν κουλουρι Μεγαλο
και ο δευτερος τροπος σε κανονικο στρογγυλο ταψι.
Οπως εσας σας αρεσει ετοιμαστε τη...θα με θυμηθειτε  ειναι φανταστικη!!!!!
και πεντανοστιμη.......

ΥΛΙΚΑ

Ζυμη

1 βιτάμ (250 γραμ.)
 250 γραμ. γιαούρτι
  1 φακελακι μπέικιν
 Αλεύρι

Γεμιση

200 γραμ. τυρί του τοστ
  200 γραμ. ζαμπόν
  1 αυγό
  1/2 φλιτζανάκι γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
  Σουσαμι για πασπαλισμα(προαιρετικα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζυμώνουμε τη ζύμη καλά .
Την αφήσουμε να ξεκουραστεί για κανένα τέταρτο και τη χωρίζουμε στα δύο.Ανοιγουμε με τον πλαστη μας δυο φυλλα.
Απλώνουμε το κάτω φύλλο και βάζουμε τη γέμιση ψιλοκομμένα το τυρί και το ζαμπόν και ανακατεμένα με τα υπόλοιπα υλικα μας.
Τοποθετουμε το επανω φυλλο μας και λαδωνουμε ελαφρα την πιτα μας πασπαλιζουμε με σουσαμι.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους για 40-45 λεπτα.
Καλη Επιτυχια.

Tips:
Μπορειτε  με την ιδια ΖΥΜΗ να ετοιμασετε με αλλη γεμιση οπως 4 τυρια  η σπανακι και χορτα και τυρι ...οπως σας αρεσει!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου