Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ(NTR)







Υλικα

1,5 κιλό αρνάκι γάλακτος
6-7 πατάτες
4 κλαδιά φρέσκια δεντρολίβανο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
1 κύβο 
1 κούπα νερό
Αλάτι
 Πιπέρι

Εκτελεση

 Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά να φύγει το χώμα και τις κόβουμε  σε πολύ μεγάλα κομμάτια (στα τρία οι μεσαίες πατάτες, στα τέσσερα οι πολύ μεγάλες).
 Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα μαζί με το αρνί σε μεγάλα κομμάτια, το λεμόνι, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
 Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
 Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό και τον κύβο  και το βράζουμε μέχρι να λιώσει.
 Περιχύνουμε το φαγητό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ψηθεί το κρέας.
 Θέλει περίπου 2 ώρες αλλά εξαρτάται από τη γάστρα και τον φούρνο.
Όσο χαμηλότερα ο φούρνος και όση περισσότερη ώρα ψήνεται, τόσο το καλύτερο.
Δοκιμάστε το κρέας με ένα πιρούνι για να δείτε αν έχει ψηθεί.
 Θα πρέπει να “λιώνει” και να ξεκολλάει από το κόκκαλο
Καλη Ορεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου