Σελίδες

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ~ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ***ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ *** ~11~(NTR)




ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ…..

Κάθε χρόνο, τις μέρες που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα κάθε σπίτι παίρνει μια γλυκιά μυρωδιά από μέλι και κανέλα!
 Ο λόγος; Φυσικά τα μελομακάρονα!
 Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων.
 Εύκολη συνταγή που κρατάει από τα βάθη των χρόνων και δεν αλλάζει πολύ σε όποια χώρα και αν τα φτιάχνουν.


Μελομακάρονο, είναι ένα ελληνικό γλύκισμα το οποίο παρασκευάζεται από αλεύρι, λάδι και μέλι και  καρυδια….
Κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα και θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνική οικία την περίοδο των Χριστουγέννων.
Στα αγγλικά το αποκαλούν “small honey cake”!
Θεωρείται το πιο απλό και λιτό από όλα τα χριστουγεννιάτικα γλυκά.
Παρόλα αυτά είναι λίγο παρεξηγημένο γιατί πολλοί το θεωρούν πολύ παχυντικό. Στην πραγματικότητα ένα μεσαίου μεγέθους περιέχει 115 θερμίδες (μελωμένο) και 60 θερμίδες χωρίς το σιρόπι.
Απολαύστε χωρίς άγχος λοιπόν, αλλά με μέτρο, κι αν θέλετε μία πιο απλή εκδοχή παραλείψτε το σιρόπιασμα!

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ  ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ......




Υλικα


 3 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
 χυμό από 3 πορτοκάλια και το ξύσμα τους
 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
 10 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ
 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ
 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
 100 γρ. καρυδόψιχα
1 κουταλιά της σούπας κανελογαρύφαλλα σε σκόνη

Για το Σιρόπι

 3 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

Εκτελεση

Χτυπάς την ζάχαρη με το λάδι και προσθέτεις όλα τα υγρά υλικά.
Κατόπιν βάζεις όλα τα υπόλοιπα (εκτός από τα καρύδια).
Τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βράζεις όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά.
Όταν βγάλεις τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα περιχύνεις (μέσα στο ταψί) με το σιρόπι.
Τρίβεις τα καρύδια και τα ρίχνεις από πάνω στα μελομακάρονα.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ








ΥΛΙΚΑ

 600γρ βούτυρο γάλακτος
 (βαζω παντα ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμενο Γαλακτος)
 250γρ αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
 1 βανίλια
 220 γρ ζάχαρη άχνη
 50 γρ ρούμι η Κονιακ
 1200 γρ αλεύρι μαλακό (προσοχή όχι αυτό που φουσκώνει  ...    μόνο του)
  Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
 Ροδονερο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε  το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μεταλλικό δοχείο στο μάτι της κουζίνας.
 Μόλις λιώσει το ρίχνεις σε μια λεκάνη με την άχνη και ανακατεύεις καλά για να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίχνεις το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη μέσα στο μείγμα αλεύρι, μπείκιν πάουντερ και βανίλια.
 Ανακατεύεις καλά με το μίξερ χειρός

Λίγο πριν σφίξει τελείως η ζύμη σου ρίχνεις μέσα στο μπολ και το ρούμι(η Κονιακ) και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να γίνει το ζυμάρι μαλακό.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις μια κουταλιά βούτυρο και ρίχνεις τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα για να καβουρδιστούν.
Τα βγάζεις από τη φωτιά μόλις πάρουν χρώμα.

Ρίχνεις τα αμύγδαλα μέσα στο ζυμάρι σου και ανακατεύεις για να πάνε τα αμύγδαλα παντού στο μείγμα σου.

Προθερμαίνεις τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς και σε ένα μεγάλο ταψί απλώνεις αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Κόβεις μικρές μπαλίτσες από το ζυμάρι, τις πλάθεις στα χέρια σου και αρχίζεις να απλώνεις τις κουραμπιεδες μπουκίτσες σου.

Ψήνεις τους κουραμπιέδες σου στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Μόλις τους βγάλεις από τον φούρνο τους αφήνεις να κρυώσουν και τους πασπαλίζεις με λιγο ροδονερο και μετα  με Αχνη ζάχαρη.

 Και του χρόνου!!!!!




Καλη Επιτυχια!!!!!και Χαρουμενες Γιορτες 

με.... Υγεια+Αγαπη!!!.....

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΣΤΙΚΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ....(NTR)






Υλικα

 Λαχανομπουκιές με σπανάκι
 Κέτσαπ
 Μουστάρδα

 Τοματίνια.
 Ξυλακια 

Εκτελεση

Ψήστε τις Λαχανομπουκιές στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15’.
 Μόλις κρυώσουν περάστε με κάθε λαχανομπουκιά σε ξυλάκι.
 Συνοδεύστε με μουστάρδα και κέτσαπ και ένα ελαφρύ σνακ πλούσιο σε ενέργεια
 είναι έτοιμο για τους μικρούς μας φίλους.
Καλη Επιτυχια.....

ΣΝΑΚ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ(NTR)






ΣΝΑΚ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ(των μικρων+μεγαλων φιλων μας)

Υλικα

Ψωμί του τοστ
 Τυρί
 Ζαμπόν
Ομελέτα

 Καρότο
 φορμάκια με διάφορα σχέδια


Εκτεελεση


Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο για βάση του ρολογιού σας. 
Κόψτε με φορμάκια της κουζίνας σε διάφορα σχήματα ψωμί του τοστ,
 τυρί, ζαμπόν ακόμη και ομελέτα και χρησιμοποιήστε τα ως αριθμούς του ρολογιού.
 Κόψτε καρότο για δείκτες και ρυθμίστε τους στην ώρα που θέλετε. 
Έτοιμο να καταπλήξει όσους βρεθούν στην κουζίνα σας!
 Καλη Επιτυχια....





Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ(NTR)








Υλικα

1 ½ - 2 κιλά χοιρινό μπούτι κομμένο σε μερίδες

 2 κιλά κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα 
 1 μεγάλο κρεμμύδι
 1 ποτηράκι λευκό κρασί
 3/4 φλιτζανιού λάδι
 πιπέρι
 αλατι

Εκτελεση

Πλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε, το κόβουμε σε μερίδες και το σοτάρουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρέας ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί.
 Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ένα ποτήρι χλιαρό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1-1 ½ ώρα περίπου.
 Μόλις το κρέας μαλακώσει, ρίχνουμε τα βρασμένα κάστανα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά ακόμη.Μπορειτε να το σερβιρετε και με λιγο πουρε...

Καλη Επιτυχια

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~23~ (NTR)
















Ζύμη με γιαούρτι (τύπου «κουρού») ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια με μόλις τρία υλικά!


Η ζύμη γιαουρτιού είναι η ιδανική επιλογή για πεντανόστιμα τυροπιτάκια.Φτιάχνεται δε πολύ εύκολα και με μόλις τρία υλικά, που σίγουρα υπάρχουν σε κάθε ψυγείο και ντουλάπι.


Υλικά για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό για το ψήσιμο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο.

Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη.
Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.

Για να ετοιμάσετε τα πιτάκια, χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες.

Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.

Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους η με το χερι σας κοβετε τετραγωνα κομματια (οπως σας αρεσει)....
Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.

Συνεχίζετε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση.

Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο η τετραγωνα κομματια  και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.

Τοποθετειτε τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους  εως ροδισουν.

 Επισης μπορειτε να τα τηγανισετε(αν θελετε)


 Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη……

Tip:

Εκτός από πιτάκια, μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη στα 2 και την ανοίξετε δυο φύλλα, για να φτιάξετε μία μέτρια πίτα με την γέμιση της αρεσκείας σας.
Επίσης, εάν ανοίξετε όλη την ζύμη σε ένα φύλλο μπορείτε να κάνετε τάρτα ή ανοιχτή πίτα 

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΗ ΑΙΓΙΝΗΣ+ΑΜΥΓΔΑΛΑ(NTR)





ΥΛΙΚΑ

 4 πακέτα φύλλο Βηρυτού
4 πακέτα = 1 κιλό βούτυρο αγελαδινό (φρέσκο)
500 γρ. σουσάμι
500 γρ αμύγδαλα
250 γρ. φιστίκι Αιγίνης 
1-2 κουταλιές  κανέλα


Για το Σιρόπι

2 κιλά και μία κούπα ζάχαρη
1200 ml νερό
2 κουταλιές σιρόπι γλυκόζης
χυμό από ένα μικρό λεμόνιη
 φλούδα του λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καβουρδίζουμε - χωρίς να κάψουμε - ξεχωριστά τους ξηρούς καρπούς (και το σουσάμι) για να φύγει όλη η υγρασία που θα εμποδίσει τα μεσαία φύλλα να ψηθούν . 
Σε ένα μούλτι σπάμε το σουσάμι χωρίς να το κάνουμε σκόνη, το φιστίκι σε μικρά κομματάκια και τέλος το αμύγδαλο σε λίγο μεγαλύτερα κομματάκια
Ανακατεύουμε πολύ καλά τους σπασμένους ξηρούς καρπούς με το σμυρνιό.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε το βούτυρο.
 Πρέπει να βράσει για να φύγει το περισσότερο νερό που έχει και που θα εμποδίσει να ψηθούν τα μεσαία φύλλα, αλλιώς θα λασπώσουν όταν μπει το σιρόπι.
 Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ένα πακέτο αγελαδινό βούτυρο με πρόβειο (τύπου Κερκύρας) για περισσότερο άρωμα,(η μαμα μου εβαζε ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ) όμως πρέπει να βράσει λίγο ακόμη διότι έχει περισσότερη υγρασία.
το ταψί πρεπει να  είναι αρκετά μεγάλο   για να χωρά σχεδόν ολόκληρο ένα φύλλο …Για μικρότερα ταψιά μπορείτε φυσικά να κάνετε μικρότερη δόση. Βουτυρώνετε το μέσα μέρος του ταψιού και απλώνετε τα πρώτα 5 φύλλα.
 Όλα τα φύλλα μέχρι το τελευταίο πρέπει να βουτυρώνονται ένα-ένα.
Μετά πάνω σε κάθε φύλλο ρίχνετε σε όλη την επιφάνεια 1-2 κουταλιές από την γέμιση (τους ξηρούς καρπούς με το σμυρνιό).
 Για το τέλος να έχετε κρατήσει 4 φύλλα, τα πιο όμορφα που να μην έχουν κοψίματα, και τα απλώνετε και αυτά, χωρίς γέμιση φυσικά.
 Για να φτάσει η γέμιση για όλα τα φύλλα, χωρίζω αυτήν και τα φύλλα στα δυο (ποσοτικά) και κανονίζω τις δόσεις. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια σε ότι σχήμα θέλουμε (τετράγωνα ή τρίγωνα ή ακόμη και σε ρόμβους).
Τοποθετουμε απο ενα γαρυφαλλο αν θελουμε,σε καθε κομμενο κομματι .
  Το μαχαίρι πρέπει να πάει μέχρι κάτω (να ακουμπήσει ταψί) σε όλη την διαδρομή του κοψίματος για να ξεχωρίζουν αργότερα τα κομμάτια αλλά και για να ψηθούν τέλεια.
 Πριν βάλω το ταψί στον φούρνο το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 150οC βαθμούς για 40 λεπτά, μετά βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω για 50 λεπτά, τέλος βάζω τον φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά ακόμη ή μέχρι τα πάνω φύλλα να πάρουν ωραίο ανοιχτόχρωμο καφετί χρώμα.
 Συνολικά 2 ώρες ψήσιμο. Δεκαπέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, ετοιμάζουμε το σιρόπι. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την φλούδα του. 
Ανάβουμε δυνατή φωτιά (όσοι έχουν ηλεκτρική κουζίνα στο μέγιστο). Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε για 5 λεπτά. Αν ενδιάμεσα βγει αφρός τον αφαιρούμε. 
Μετά τα 5 λεπτά ρίχνουμε και την γλυκόζη και βράζουμε για ακόμη 1 λεπτό.

 Το σιρόπι είναι έτοιμο.

 Βγάζουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο και όπως είναι καυτός ρίχνουμε με μια κουτάλα το καυτό σιρόπι από πάνω, πρέπει και τα δύο να είναι καυτά και να αρχίζει να κοχλάζει, αν δεν κοχλάσει θα πει πως δεν ψήθηκε σωστά.
 Με αυτόν τον τρόπο ο μπακλαβάς παραμένει τραγανός.

Αφήνουμε τον μπακλαβά ξεσκέπαστο  για μία μέρα ώστε να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι, και είναι έτοιμος.

Καλή Επιτυχια!!!!!!

TIPS(ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ)


Συνολικά θα χρειαστούν 4 ώρες, 2 για προετοιμασία και 2 για το ψήσιμο.
Είναι αρκετά ακριβός (ξηροί καρποί - βούτυρο - φύλλο Βυρητού) και σχετικά εύκολος αφού χρειάζεστε μόνο τρία σκεύη (τηγάνι για το καβούρντισμα, κατσαρολάκι, ταψί) και τρία εργαλεία (μούλτι, πινέλο για το βούτυρο, μαχαίρι).

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

 300 γρ. σοκολατένια cookies
 100 γρ. λιωμένη μαργαρίνη


Για την κρέμα Σοκολάτας

 300 γρ. κουβερτούρα
 200 ml. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 
Για να φτιάξουμε τη βάση της τάρτας, τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βιτάμ.
 Σε ταρτιέρα  η σε ταψακι λεπτο απλώνουμε ένα φύλλο μεμβράνης (για να ξεφορμάρουμε εύκολα την τάρτα) και στρώνουμε το μίγμα του μπισκότου.
Καλύπτουμε τη βάση μας με μεμβράνη και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη από πάνω.
 Για να φτιάξουμε την επίστρωση σοκολάτας, ζεσταίνουμε σε απλό κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε την κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
 Αδειάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση της τάρτας, προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα απλωμένη.
 Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Καλη Επιτυχια….

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)





Τοσο...Ευκολα...τοσο Απλα!!!!μα...και ....τοοοοοσοοο ....Νοστιμα.....Δοκιμαστε τα!!!!!!

 ΥΛΙΚΑ

 6 φλιτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και  κτυπημενα στο μπλεντερ

 3 φλιτζάνια ζάχαρη 

 3 ασπράδια 

 4 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C

Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια

Προσθέτετε τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά

Πλάθετε σε στενόμακρα κουλουράκια σαν δάχτυλα η στρογγυλα πλακε

Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί

Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου
Οταν ψηθουν και θελουμε τοποθετουμε μαρμελαδα αρεσκειας μας
η κρεμα σαντιγι η οτι μας αρεσει...και τα ενωνουμε...
κλεινουμε με μεμβρανη για να ειναι μαλακα...και σερβιρουμε
Καλη Επιτυχια  

ΓΛΥΚΟΜΠΟΥΚΙΕΣ (NTR)




ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
Μία πρέζα αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο, άγλυκο
300 γραμμάρια κεράσια

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σουρώνουμε τα κεράσια και κρατάμε ένα κουταλάκι του τσαγιού από το ζουμί τους.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζουμί από τα κεράσια. Κρυώνουμε το μείγμα.

Με τη ζύμη φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στην κορυφή κάθε μπαλίτσας κάνουμε μια λακκούβα με το δάκτυλο. Γεμίζουμε τη λακκούβα με το μείγμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ένα κεράσι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρονται κρύα ή ζεστά.
Καλη Επιτυχια

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΕΥΚΟΛΗ (NTR)






ΥΛΙΚΑ

1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
3 κουταλιές κονιάκ
1/3 κούπας ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
1/2 κιλό αλεύρι φαρινάπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
Καλη Επιτυχια!!!!!!Δοκιμαστε το !!!!!



Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ(NTR)







Υλικα

1,5 κιλό αρνάκι γάλακτος
6-7 πατάτες
4 κλαδιά φρέσκια δεντρολίβανο
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
1 κύβο 
1 κούπα νερό
Αλάτι
 Πιπέρι

Εκτελεση

 Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά να φύγει το χώμα και τις κόβουμε  σε πολύ μεγάλα κομμάτια (στα τρία οι μεσαίες πατάτες, στα τέσσερα οι πολύ μεγάλες).
 Βάζουμε τις πατάτες στη γάστρα μαζί με το αρνί σε μεγάλα κομμάτια, το λεμόνι, το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε.
 Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
 Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό και τον κύβο  και το βράζουμε μέχρι να λιώσει.
 Περιχύνουμε το φαγητό, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ψηθεί το κρέας.
 Θέλει περίπου 2 ώρες αλλά εξαρτάται από τη γάστρα και τον φούρνο.
Όσο χαμηλότερα ο φούρνος και όση περισσότερη ώρα ψήνεται, τόσο το καλύτερο.
Δοκιμάστε το κρέας με ένα πιρούνι για να δείτε αν έχει ψηθεί.
 Θα πρέπει να “λιώνει” και να ξεκολλάει από το κόκκαλο
Καλη Ορεξη!!!!!!

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΒΟΤΑΝΑ (NTR)











Συνταγή για σούπερ ενέργεια, αδυνάτισμα, στήριξη ανοσοποιητικού


Πρώτα απ` όλα, αν ρωτήσετε κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει αυτό το “φάρμακο”, θα σας πει ότι σίγουρα βελτιώνει την όραση σας και στηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.
Θα παρατηρήσετε επίσης μεγάλη βελτίωση στην υγεία του δέρματος.
Αλλά το πιο εκπληκτικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής είναι ότι μπορεί να σας δώσει απίστευτη ενέργεια

Συστατικά που απαιτούνται:
Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε το τζίντζερ το ιπποφαές και όλα τα λεμόνια σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε.
Θυμηθείτε να ξεφλουδίσετε μόνο δύο από τα λεμόνια πριν τα βάλετε στο μπλέντερ.
Μετά από αυτό, προσθέστε το λινέλαιο και το μέλι και ανακατέψτε ξανά.
Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα γυάλινο κύπελλο και κλείστε σφιχτά με ένα καπάκι.
Κρατήστε αυτό το μίγμα στο ψυγείο. 
Δείτε περισσότερα για τις ιδιότητες κάθε ενός υλικού:
 Λιναρόσπορος και Λινέλαιο: Οφέλη και Χρήσεις 
Λεμόνι Το Θαυματουργό 
και φυσικά καθόλου τυχαία, αφήνουμε τα δύο λεμόνια με τις φλούδες τους:
 ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΦΛΟΥΔΕΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 
Τζίντζερ – Ginger· 9 ανυπέρβλητοι λόγοι για να το βάλετε στη ζωή σας! 
Μέλι και τζίντζερ: Εξολοθρεύουν τα βακτήρια αποτελεσματικότερα από τα αντιβιοτικά 
Εντοπίστηκαν 13 ζωντανά βακτήρια στο ανεπεξέργαστο μέλι που σκοτώνουν μικρόβια 
και:
 Ιπποφαές, ένας δυναμίτης υγείας!


Πώς να το χρησιμοποιήσετε:
Καταναλώνετε μία κουταλιά από το μίγμα μισή ώρα πριν από το γεύμα.
Χρησιμοποιείτε μόνο ξύλινο κουτάλι!
Συνιστάται να καταναλώνετε αυτό το μίγμα τρεις φορές την ημέρα. 
Μπορείτε επίσης να το αλείψετε
 στο ψωμί ή το παξιμάδι σας αντί για μέλι ή μαρμελάδα, καθώς το μίγμα που προκύπτει είναι παχύρρευστο.



Είναι επίσης πολύ σημαντικό να στηρίζουμε το ανοσοποιητικό μας καθώς: Η ασθένεια ΔΕΝ προκαλείται από ιούς και βακτήρια,αλλά απο το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα!



ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ


Συστατικά:

-1 μεσαίου μεγέθους αγγούρι
-2 κλωνάρια σέλερι
-1 φέτα λεμόνι
-2 εκατοστά από ρίζα τζίντζερ


Οδηγίες:

-Προετοιμάστε τα συστατικά. Καθαρίστε τα καλά πρώτα
-Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά κομμάτια και το περνάμε από τον αποχυμωτή
-Καθαρίστε καλά το σέλερι και βεβαιωθείτε ότι βγάλατε όλες τις «νευρώσεις» από το κλωνάρι
-Κόψτε το λεμόνι και καθαρίστε το τζίντζερ
-Βάλτε τον χυμό του αγγουριού με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε λίγο νερό αν είναι απαραίτητο.

Πίνετε αυτό το ρόφημα μία ή δύο φορές την ημέρα μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα στον πόνο των αρθρώσεων.


Ουρικό Οξύ: Θεραπεύστε το φυσικά…

Η υπερουριχαιμία είναι η αύξηση της συγκεντρώσεως του ουρικού οξέος στο πλάσμα και στον ορό. Το ουρικό οξύ είναι το τελικό προϊόν του μεταβολισμού των πουρινο-νουκλεοτιδίων. Η πιο εμφανής εκδήλωση της αύξησης αυτής είναι η ποδάγρα κατά την οποία σχηματίζονται κρύσταλλοι οι οποίοι αποτίθενται στους χόνδρους, στους αρθρικούς υμένες και το αρθρικό υγρό. Η ποδάγρα είναι αρκετά επώδυνη και συνδέεται από κινητικά προβλήματα.

Ένα άλλο σύμπτωμα της υπερουχιμαιμίας είναι η νεφρολιθίαση.

 Η υπερουριχαιμία συναντάται συνήθως στους παχύσαρκους και στις υψηλότερες οικονομο-κοινωνικές ομάδες. Αυτή δημιουργείται ή από αυξημένη πρόσληψη τροφών, υψηλής περιεκτικότητας σε πουρίνες, ή από ελαττωμένη απέκκριση των πουρινών αυτών από τον οργανισμό.
Από τα προηγούμενα είναι προφανές ότι για ακόμη μία φορά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία μιας νόσου. Σημαντικό είναι λοιπόν να ελέγχουμε και να προσαρμόζουμε την διατροφή μας στις ανάγκες του οργανισμού, σκεπτόμενοι πάντα ότι η υπερκατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να αποδεχτεί βλαβερή για τον οργανισμό μας. Θα δώσουμε μερικές οδηγίες για την αποφυγή της υπερουριχαιμίας οι οποίες φυσικά πρέπει να συνδυαστούν και με τυχόν άλλες διατροφικές οδηγίες για άλλα νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία και ο διαβήτης.

Τροφές που απαγορεύονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
Εντόσθια ( συκώτι, νεφρά), σάλτσες και ζωμός κρέατος, σαρδέλες, μύδια, αυγοτάραχο, αντζούγιες, Κυνήγι, αμύγδαλα, ζύμη.

Τροφές που επιτρέπονται με μέτρο σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
Κρέας, γαλοπούλα, ψάρια, κοτόπουλο, φασόλια, ντομάτα, σπανάκι, αρακάς μανιτάρια

Τροφές που επιτρέπονται σε άτομα με υψηλό ουρικό οξύ:
Γάλα, γιαούρτι, λάδι, τσάι, τυρί, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι, καλαμπόκι, μέλι, ξηροί καρποί, χόρτα, φρούτα



ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΑ ΒΟΤΑΝΑ ΓΙΑ ΟΥΡΙΚΟ ΟΞΥ

1) Βράζουμε κορυφές βάτου σ’ ένα λίτρο νερό, μέχρι να μείνει το μισό. Ύστερα το περνάμε από τουλπάνι και το δίνουμε σ’ αυτόν που υποφέρει από ουρικό οξύ.
2) Βράζουμε μαλλιά καλαμποκιού μαζί με αγριάδα και πίνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού απ’ το αφέψημα το πρωί, νηστικοί.
3) Καλό είναι ο ασθενής να τρώει πολλά σταφύλια, γιατί είναι διουρητικά.
4) Βράζουμε 30 γρ φύλλα σέλινου μέσα σε φρέσκο γάλα και πίνουμε το αφέψημα νηστικοί.
5) Ζεματάμε φύλλα και σπόρους τσουκνίδας σ’ ένα φλιτζάνι νερό. Τα αφήνουμε δέκα λεπτά και μετά τα σουρώνουμε. Πίνουμε δυο κουταλιές της σούπας τρεις φορές τη μέρα.





Συνταγή καθαρισμού του εντέρου με αλεύρι λιναρόσπορου


Αντί για πρωινό καταναλώστε αυτό το μείγμα καθημερινά για 3 εβδομάδες:
Εβδομάδα 1: 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
Εβδομάδα 2: 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 100 ml κεφίρ
Εβδομάδα 3: 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο σκόνη και 150 ml κεφίρ



Απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με βότανα!

Καλώς μας ήρθε η Άνοιξη, όμως πολλές φορές δεν έρχεται μόνη…
Συνάχι, μπούκωμα και βήχας είναι αυτά που την ακολουθούν. 
Τόσο η δυτική όσο και η κινέζικη βοτανοθεραπεία έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν την ευαισθησία του ατόμου στους αλλεργιογόνους παράγοντες και να αμβλύνουν τα συμπτώματα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας και στη γενικότερα καλή λειτουργία του. Ανακαλύψτε λοιπόν πως απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του αναπνευστικού και…αναπνεύστε ελεύθερα!
Πράσινο Τσάι 
Παρά το γεγονός ότι το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη και τανίνες, έχει αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες είναι αποτελεσματικές για την καταπολέμηση των αλλεργιών και τις φλεγμονές. Το τσάι επίσης βοηθάει στην θεραπεία για τα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως υγρά μάτια, φτέρνισμα και ο βήχας. Πίνουμε τρία με τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα. χωρίς γάλα και επεξεργασμένη ζάχαρη. Αν θέλουμε να γλυκαίνομαι το τσάι μας, χρησιμοποιώντας μέλι.
Δείτε περισσότερα:
 Πράσινο τσάι – Θεραπευτικές ιδιότητες.

Τζίντζερ 
Το Τζίντζερ βοηθάει στις αλλεργίες του δέρματος και στα συμπτώματα, όπως πονοκεφάλους, βήχα και φλεγμονή. Ρίχνουμε ζεστό νερό πάνω από το τζίντζερ και το αφήνουμε 10 με 15 λεπτά.
Δείτε περισσότερα:
 Πιπερόριζα – Τζίντζερ σε όλα για όλα! 
Τζίντζερ – Ginger· 9 ανυπέρβλητοι λόγοι για να το βάλετε στη ζωή σας!

Χαμομήλι 
Το τσάι-χαμομήλι είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό. Συχνά χρησιμοποιείται για τις αλλεργίες λόγω της ικανότητάς του να μειώνει τη φλεγμονή, ενώ χαλαρώνει επίσης το σώμα. Πίνουμε ένα ή δύο φλιτζάνια του τσαγιού χαμομήλι κάθε μέρα
Δείτε περισσότερα:
 Χαμομήλι, ταυτότητα και θεραπευτικές ιδιότητες!

Κυνόροδο 
Οι καρποί της αγριοτριανταφυλλιάς εχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ελέγχουν την παραγωγή της ιστάμινης που προκαλει τις αλλεργίες προσφέροντας άμεση ανακούφιση από τα συμπτώματα Χρησιμοποιούμε φρέσκα ή αποξηραμένα για το τσάι μας. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τους καρπούς αφού τους έχουμε σπάσει σε γουδί και αφήνουμε 15 λεπτά

Τα κυνοροδα είναι πλούσια σε βιταμίνη C που μπορεί να μας προστατεύσει από τα κρυολογήματα και τη γρίπη.Κυνόροδο ή καρπός αγριοτριανταφυλλιάς (Rosa canina) – Ιδιότητες
Θυμάρι
Το αφέψημα του θυμαριού έχει αποχρεμπτική και αντισηπτική δράση. Βράστε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέστε μια κουταλιά θυμάρι. Πιείτε το ή κάντε γαργάρες με το ρόφημα 2-3 φορές την ημέρα. Θυμάρι: Η κουζίνα μύρισε νησί!
θυμάρι και μισό κουταλάκι ρίγανη. Έπειτα από δέκα λεπτά, σουρώστε και να το πιειτε
Σαμπούκος
Το έγχυμα του σαμπούκου έχει μαλακτική, αποχρεμπτική και αντιμικροβιακή δράση. Συχνά δίνεται και στα παιδιά για την καταπολέμηση του βήχα. Το «άγνωστο» βότανο σαμπούκος ή ζαμπούκος! 
Και φτιάξτε, Σπιτικό σιρόπι κουφοξυλιάς για το κρυολόγημα!

Λιναρόσπορος 
Βράστε 1,5 ποτήρι νερό και ρίξτε ένα κουταλάκι λιναρόσπορο, μισό κουταλ
προσθέστε μία κουταλιά μέλι. Έχει μαλακτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και τονώνει την αναπνευστική λειτουργία.


Μπορείτε να επιλέξετε και αιθέρια έλαια. 

Υπάρχουν κάποια που βοηθούν και τονώνουν την αναπνευστική λειτουργία.

Λάδι: το μασάζ με αιθέρια έλαια διευκολύνει την αναπνευστική λειτουργία και βοηθά να απαλλαγείτε από τις βλέννες.

 Ρίξτε σε 30ml αμυγδαλέλαιο 
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου,
 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
 και 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μαύρου πιπεριού.


Εισπνοές: οι εισπνοές με αιθέρια έλαια θα βοηθήσουν να «ανοίξει» το αναπνευστικό σας σύστημα. 

Ραντίστε ένα μαντηλάκι με αιθέρια έλαια από μέντα, καμφορά, τζίντζερ, ευκάλυπτο ή κέδρο.
 Μπορείτε να ρίξετε μέχρι 3 αιθέρια έλαια μαζί και έως 6 σταγόνες συνολικά. Αφήστε το μαντηλάκι δίπλα σας και εισπνεύσετε το άρωμα που εξατμίζεται.


























Άλλα βότανα που μπορούν να είναι αποτελεσματικά είναι:

- Χρυσόβεργα (Solidago): βοηθά το αναπνευστικό και την καταρροή
- Εφέδρα (Ephedra): κατά του άσθματος, της βρογχίτιδας και του κρυολογήματος
- Η εχινάτσια, που έχει δράση φυσικού αντιβιοτικού και ενισχύει το ανοσοποιητικό. Λαμβάνεται ως αφέψημα ή μητρικό βάμμα.
- Το χαμομήλι και το δεντρολίβανο (για το δέρμα),
- Η Αχιλλέα: Είναι αντιπυρετική και ιδανική σε κρυολογήματα, γρίπη, καταρροή, βήχα. Διεγείρει την εφίδρωση και σφίγγει τους εσωτερικούς βλεννογόνους της μύτης και του λαιμού, μειώνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο την έκκριση της βλέννας.
- Η σκόνη τζίνσενγκ μέσα στα αφεψήματα για τον περιορισμό της αλλεργικής αντίδρασης

- Το μέλι: μια κουταλιά σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, όπου θα προσθέσετε και δυο κουταλιές μηλόξυδο.

- Το σκόρδο και η αγγελική για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού