Σελίδες

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΣΟΥΦΛΕ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)

     


      



     ΥΛΙΚΑ

500 γραμμ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. τσαγιού ανθότυρο  τριμμενο
2  αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες ψωμί του τοστ
125 gr. μοτσαρέλα



      ΕΚΤΕΛΕΣΗ


      Βουτυρώνουμε 4 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια. 
      Βράζουμε τα ζυμαρικά για   δεκα    και τα     στραγγίζουμε καλά                       
 Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το 1½ φλ. τσαγ.  κεφαλοτύρι, το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο.

 Προσθέτουμε ½ κ.γλ. αλάτι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε την πάπρικα. Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά.

Στο μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα. 

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε.

Τοποθετουμε το μείγμα στα ατομικά μπολάκια, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και τέλος βάζουμε τα ψίχουλα.

 Ψήνουμε  στους 180° για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
      Καλη Επιτυχια!!!!!

1 σχόλιο: