Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ (NTR)











 Υλικα

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γλυκου  αλάτι
3 ώριμες μπανάνες
1  βανίλια
3 κ.σουπας  Βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη  (1/2  κρυσταλλική+1/2 μαύρη)
2 αυγά
1 κουβερτούρα (εγω παιρνω αυτή)NESTLÉ DESSERT Πραλίνα
 και 50γρ. για την επικάλυψη~παιρνω και μια λευκη για την επικαλυψη
Αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)
Εκτελεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά (το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα  και  το αλάτι) και το αφήνουμε στην άκρη.
Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και  ανακατεύουμε.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα με τα στερεά υλικά και το 1/3 από το μείγμα της λιωμένης μπανάνας.
Έπειτα ρίχνουμε όλο το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύουμε ελαφρά με το μίξερ.
Αφαιρούμε τον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα με τα στερεά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα.
Τεμαχίζουμε σε κομματάκια την κουβερτούρα .

 Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω τους και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.
Αλευρωνουμε  και βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα και  τοποθετούμε τη φόρμα στη μεσαία σχάρα.
Ψήνουμε για  45 με 50′ στους 180° στον αέρα.
Πριν το βγάλουμε από το φούρνο βυθίζουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να δούμε αν θα βγει χωρίς υπολείμματα ζύμης.
Μόλις ψηθεί ξεφορμάρουμε σε 10′ και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μία σχάρα.
Λιώνουμε τα 50γρ. της κουβερτούρας,η τη λευκη σοκολατα, με τα οποία διακοσμούμε το γλυκό μας.
Τέλος πασπαλίζουμε με αμυγδαλα(η οτι ξηρους καρπους που μας αρεσουν) τριμμένα.
 Καλη ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!

TIPS

Τα αυγά τα ρίχνουμε ένα ένα φροντίζοντας να ενσωματωθεί το καθένα στο μείγμα και  μετά να ρίχνουμε το άλλο.
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
 Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου