Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ(NTR)




Υλικα

4 μερίδες
2 μελιτζάνες
2 ντομάτες
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
4 πιπεριές (σε διάφορα χρώματα)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
8 αβγά
200 γρ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα λαχανικά. Τα τοποθετούμε σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι αντικολλητικό που το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα, τη φέτα, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε περίπου για 15 λεπτά.

ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)

















ΥΛΙΚΑ

(για το φύλλο)

1 και ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε κομμάτια)
3-5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

(για την Γέμιση)

5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι (κομμένα σε κύβους)
4 μέτρια καρότα (κομμένα σε κύβους)
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φλιτζάνι κατεψυγμένο αρακα
Χοντρό αλάτι και πιπέρι
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Φτιάξτε την κρούστα: Σε ένα μίξερ βάλτε το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να είναι έτοιμη για ζύμωμα.(εάν χρειαστεί προσθέστε ακόμη 2 κουταλιές της σούπας νερό)



Τοποθετήστε το μείγμα σε έναν δίσκο, τυλίξτε το με μία πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα.



Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς. Και στη συνέχεια ξεκινάτε την ζύμη. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν ( περίπου 8 λεπτά). Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.



Σιγά-σιγά προσθέτουμε τον ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν τα υλικά μέχρι να πήξουν. (περίπου 5-7 λεπτά). Προσθέστε τον αρακα το κοτόπουλο και το μαϊντανό, ριχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τοποθετουμε  το μείγμα σε ένα ταψί.



Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη πάχους περίπου 2-3 cm. Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα πιάτο και διπλώστε την προεξοχή του φύλλου προς τα μέσα ενώ πιέζετε να διπλώσει στις άκρες. 
Χαράξτε τη ζύμη και ψήστε τους 180 βαθμους μέχρι να ροδίσει ( περίπου 45 λεπτά).
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη

ΠΑΝΦΟΡΤΕ~ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΤΡΕΨΕΤΕ)(NTR)





ΥΛΙΚΑ


250 gr. ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φυστίκια, φουντούκια)
50 gr. σύκα ξερά
50 gr.  βερίκοκα ξερά
50 gr. χουρμάδες ή δαμάσκηνα ξερά
50 gr.  Φρουι  γλασέ
100 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 gr. ζάχαρη
80 gr. βούτυρο
150  gr. μέλι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ αποξηραμένο σε σκόνη η λεμονι
¼ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο αποξηραμένο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
200 γραμ Άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
        Ψιλοκόβουμε ομοιόμορφα όλα τα φρούτα .
        Σπάμε ελαφρά τους ξηρούς καρπούςστο μπλενερ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μέλι, το βούτυρο και την ζάχαρη σε μέτρια θερμοκρασία, μόλις πάρει μία-δύο βράσεις αποσύρουμε.

Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά τους ξηρούς καρπούς και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αποσύρουμε και μόλις κρυώσουν τα ανακατεύουμε με τα φρούτα, το κακάο. Ανκατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα του μελιού και ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί καλά βουτυρωμένα, απλώνουμε με σπάτουλα το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι σε λεπτή στρώση, περίπου ύψους, το πολύ ενός δαχτύλου.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 170ο Κελσίου.
Αφήνουμε το πανφόρτε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Tips:
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα bitter ή λευκή περίπου 100 gr. και θα αφαιρέσετε το κακάο. Το τζίντζερ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λεμόνι ξύσμα απλά προσθέστε επιπλέον πιπέρι.
Τα φρούτα γλασέ ή φλούδες πορτοκαλιού μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με γλυκά του κουταλιού…

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ.......ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)

Την Ιστορια αυτη μου την εμαθε η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ διαβαστε τη και δοκιμαστε τα Νοστημα και Γρηγορα ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ


ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Από τον Κόμη Σάντουιτς!!!!!!!!
Το πρόχειρο φαγητό που περιλαμβάνεται μέσα σε δύο φέτες ψωμιού και είναι διάσημο ως «σάντουιτς» αποδίδεται στον John Montagu, ο οποίος ήταν ο 4ος κόμης Σάντουιτς (1718-1792) και φανατικός χαρτοπαίκτης και αγαπούσε αυτό το φαγητό επειδή του επέτρεπε να έχει πάντα ένα χέρι ελεύθερο προκειμένου να μην σταματάει την χαρτοπαιξία. Αρχικά, οι συμπαίκτες του ζήτησαν και αυτοί να τρώνε το ίδιο με τον σάντουιτς και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως μόδα όχι μόνο μέσα στις χαρτοπαιχτικές λέσχες, αλλά και έξω από αυτές.
Πάντως, κατά μία άλλη εκδοχή, ο Κόμης Σάντουιτς δεν ήταν χαρτοπαίχτης, αλλά εργασιομανής και έτρωγε έτσι γιατί δεν ήθελε να χάνει χρόνο από την εργασία του.......



ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΥΓΟ

Υλικά

Για 2 μερίδες

2 φέτες ζαμπόν βραστό

4 φέτες ψωμί για τόστ

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

2 αυγά

Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο

αλάτι


 πιπέρι


Εκτέλεση

Βουτυρώνω ελαφρώς τις φέτες ψωμιού. Πάνω σε δύο φέτες ψωμιού βάζω από μια φέτα ζαμπόν και πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα. Σκεπάζω με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού και ψήνω τα τοστ για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Στο μεταξύ, τηγανίζω τα αυγά «μάτια» σε λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Μόλις βγάλω τα τοστ από το φούρνο, βάζω πάνω τους τα τηγανισμένα αυγά και σερβίρω αμέσως.








Σάντουιτς με μελιτζανοσαλάτα

Yλικά
1 φρατζολάκι ψωμί
1 κουταλιά της σούπας cottage cheese
1 κουταλιά σούπας μελιτζανοσαλάτα
3-4 μέτρια φύλλα μαϊντανό
Mαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε εγκάρσια το φρατζολάκι σε δύο φέτες. Αλείφουμε και τiς δύο φέτες με τη
μελιτζανοσαλάτα.

 Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μια από τις δύο φέτες το cottage

cheese .

 Προσθέτουμε πάνω της το μαϊντανό και το πιπέρι και στη συνέχεια κλείνουμε
το σάντουιτς με την άλλη φέτα.






Σάντουιτς
με γαλοπούλα  
Υλικά
1 ψωμί στρογγυλό
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1 φλυτζάνι φρέσκα φύλλα σπανάκι
100 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας βραστό, σε φέτες
1 μικρή ντομάτα, σε φέτες

Εκτελεση

Κόβουμε το ψωμακι σε δύο φέτες.
Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με τη
μαγιονέζα και αλείφουμε και τις δυο φέτες . Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε στρώσεις τα
φύλλα σπανάκι, τη γαλοπούλα και την τομάτα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το
σπανάκι. Τέλος, τοποθετούμε και τη δεύτερη φέτα ψωμακι.




Σάντουιτς
με ζαμπόν και αβοκάντο
Υλικά
1 φρατζολάκι πολύσπορο
¼ φλυτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 φέτες ζαμπόν καπνιστό
1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένo και κομμένo σε φέτες
1 κουταλακι πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φραντζολάκι στα δύο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη μουστάρδα και το πιπέρι, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα


και αλείφουμε εσωτερικά και τις δύο πλευρές του ψωμιού.
Τοποθετούμε το ζαμπόν και το αβοκάντο και προσθέτουμε το αλάτι.
Κλείνουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο, πριν το
σερβίρουμε.







Σάντουιτς

μ
ε σολομό και άνηθο

Υλικά
1 φρατζολάκι πολύσπορο
¼ φλυτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια σολομό καπνιστό
1 αγγουράκι Κνωσσού κομμένο σε φέτες
1/3 κουταλιά τσαγιού σκόρδο σε κόκκους
1 κλωναράκι άνηθο
Αλάτι


Εκτελεση

Κόβουμε το φρατζολάκι στα δύο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλάτι και
αλείφουμε και τις δυο φέτες του ψωμιού. Κόβουμε το αγγουράκι σε φέτες.

Πάνω στη μια φέτα του ψωμιού τοποθετούμε μια στρώση σολομό και μια στρώση
αγγουράκι εναλλάξ.


Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, προσθέτουμε τον άνηθο και
σκεπάζουμε το σάντουιτς με τη δεύτερη φέτα.


Καλη Ορεξη!!!!!!

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΟΥΑΚΕΡ (NTR)







Υλικα

1 κούπα κουάκερ
1/2 κούπα καρυδόψιχα τριμμένη
2/3 κούπας γάλα light
1 κούπα λιωμένες μπανάνες (περίπου 2)
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες φαρινάπ ολικής
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κανέλα(προεραιτικα)εγω δεν βαζω
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη η κρυσταλλικη


Εκτελεση

 Σε ένα μπολ βάζουμε το κουάκερ με το γάλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις μπανάνες, το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα..

 Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και σιγά σιγά τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα υγρά, ανακατεύοντας. 
Τοποθετουμε σε μια φορμα η
μοιράζουμε σε φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (στο δικό μου φούρνο θέλουν ακριβώς 35 λεπτά).
Καλη Επιτυχια!!!!
Tips 
Αν δυσκολευόμαστε να ισιώσουμε την επιφάνεια των κέικ, βρέχουμε λίγο το δάχτυλό μας και τη "στρώνουμε"!

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ(NTR)















ΥΛΙΚΆ
1  1/2 περίπου πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1 πακέτο μπισκότα σφολιατίνια
1 κούπα γαλα για τα μπισκότα
1 βαζάκι μαρμελάδα κόκκινα φρούτα κατά προτίμηση (φράουλα,βύσσινο ή κεράσι)η φρουτα του Δασους 
λιγους ξηρους καρπους αρεσκειας μας τριμμενους για πασπαλισμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

1 λίτρο γάλα
2 φακελάκια γκαρνί σκόνη βανίλια
3 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια
200 γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασια δωματιου
1/2 κουτί ζαχαρούχο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

1 μόρφατ κονσέρβα κρύα από το ψυγείο
1/2 κονσέρβα ζαχαρούχο
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω το γαλα τα γκαρνί και τις κρέμες στιγμής στο μίξερ και τέλος προσθέτω και το τυρί κρέμα που το έχω χτυπήσει με το ζαχαρούχο ελαφρά μ'ένα σύρμα.
Χτυπάω χωριστά το μόρφατ 5 λεπτά να αφρατέψει και προσθέτω και το ζαχαρούχο και τη βανίλια.
Σ'ένα πυρέξ μεγάλο στρώνω πτι μπερ αφού τα βουτήξω στο γάλα,και βάζω μια στρώση μαρμελάδα.
Συνεχίζω με το 1/3 της κρέμας και ξανά μπισκότα πτιμπέρ,ξανά μαρμελάδα και πάλι κρέμα.
Χωρίζω τα σφολιατίνια στα 2 και στρώνω τα μισά πάνω από την κρέμα.Απλώνω την τελευταία δόση κρέμας και στρώνω τα υπόλοιπα σφολιατίνια.
Τέλος απλώνω τη σαντιγί και πασπαλίζω από πάνω τριμμένα μπισκότα που περίσσεψαν!!!Και ξηρους καρπους αρεσκειας μας.
Είναι εύκολο αλλά φανταστικό Γρηγορο ..
Δοκιμαστετο
   Καλη Επιτυχια!!!!!

ΣΟΥΦΛΕ …ΥΠΕΡΟΧΟ !!!!!(NTR)

  







Το πιο Υπεροχο Γρηγορο και Γευστικο Σουφλε Σοκολατας...Δοκιμαστε το !!!!!!





ΥΛΙΚΑ


200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%
190 γρμ. βούτυρο
110 γρμ. μπισκότα oreo τριμμένα σκόνη
85 γρμ. ζάχαρη
4 μέτρια αυγά
1 κρόκο αυγού
30 γρμ. αλεύρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τον κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν.
Βάζουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη σοκολάτα, και τα λιώνουμε μαζί.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, (χλιαρό) και το προσθέτουμε λίγο-λίγο, στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα oreo, και τα αλέθουμε αρκετά καλά σε σκόνη. Προσθέτουμε και το αλεύρι, και τα δουλεύουμε για λίγο ακόμα.
Προσθέτουμε το μίγμα διαδοχικά στο μίγμα, αυγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 8 ατομικά φορμάκια, (150 γρμ. στο καθένα), βουτυρωμένα και αλευρωμένα καλά. Προσοχή, μέχρι το 1/3 σε κάθε φορμάκι, διότι θα φουσκώσει το μίγμα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190° C. για 8 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν. Το εσωτερικό τους πρέπει να παραμείνει ρευστό.
Σερβίρονται ζεστά, με μία μπάλα παγωτό βανίλια, ή καραμέλα, με τριμμένο μπισκότο  από πάνω, και σιρόπι σοκολάτας.....Η τριμμενους ξηρους καρπους!!!!!

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!

ΚΕΙΚ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΣΕ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΦΟΡΜΑ(NTR)







 Ο συνδυασμός της μπανάνας με τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο είναι πραγματικά υπέροχος και το σπίτι θα μοσχομυρίσει με τα αρώματα καθώς ψήνουμε το κέικ.

Υλικά

Για το κέικ

Υλικα


2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα αραβοσιτέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι
3-4 ώριμες μπανάνες
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. αλάτι
Λιγο μοσχοκάρυδο

Για το γλάσο σοκολάτας

1 σοκολάτα κουβερτούρα 125 γραμμαρίων
¼ πακέτο βούτυρο
1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με το αραβοσιτέλαιο και χτυπάμε με το K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για δυο λεπτά.
Προσθέτουμε τα αβγά και ξαναχτυπάμε για μερικά λεπτά μέχρι να αφρατέψει λίγο το μείγμα μας.
Κατόπιν προσθέτουμε τις μπανάνες αφού τις σπάσουμε λίγο με το χέρι μας. Μου αρέσει να μην τις λιώνω τελείως αλλά να τις αφήνω σε κομμάτια, έτσι καθώς τρώμε το κέικ θα βρίσκουμε και λαχταριστά κομμάτια μπανάνας σε μερικές μπουκιές.
Προσθέτουμε στο μείγμα μας όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, σόδα, αλάτι, baking powder.
Ανακατευτούμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγο μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να γίνει μια ωραία παχύρευστη ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη στο φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.Για να βεβαιωθούμε ότι το κέικ μας έχει ψηθεί καλά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο, αν βγει με υγρή ζύμη ψήνουμε για άλλα 6-7 λεπτά.

Για το γλάσο σοκολάτας λιώνουμε σε ένα μικρό κατσαρολακι  το βούτυρο με το μέλι.

 Μόλις ζεσταθούν (όχι όμως να βράσουν), αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε μερικά λεπτά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς και η σοκολάτα.
Αφού παγώσει το κέικ, το αναποδογυρίζουμε και περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!

ΣΝΑΚ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ (NTR)










Το ΚΑΛΙΟ  που περιέχει και η απαλλαγή της από νάτριο ισοδυναμεί με πρόληψη απέναντι σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, με την πρόληψη απέναντι στις διαταραχές της πίεσης να είναι μια από αυτές. Συμβάλλει ακόμη στις βλάβες του κυκλοφορικού, χρησιμεύει για την πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και δεν περιέχει λιπαρά και χοληστερίνη.

Γιατί να τρώμε τις  μπανάνες σκέτες, όταν μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε λιχουδιά;

Δοκιμάστε αυτή την τηγανιτή έκδοση, τηγανίζοντας φέτες μπανάνας σε αντικολλητικό τηγάνι.
Στη συνέχεια, πασπαλίστε με κανέλα και μέλι.
Φάτε τα σκέτα ή προσθέστε τα σε γιαούρτι.
Είναι υπέροχα!

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ(NTR)





YΛIKA

350 γρ. μπισκότα digestive 
250 γρ. βούτυρο
190 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ. κακάο
60 γρ. κονιάκ
600 γρ. κρέμα γάλακτος  
60 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κονιάκ


   EKTEΛEΣH


Τεμαχίζουμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τα αυγά, το κακάο και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μείγμα γίνει λείο το ρίχνουμε πάνω στα τεμαχισμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα μπισκότα.
Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πιέζοντας το προς τα κάτω. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη σε σαντιγί. 
Όταν αρχίσει να σφίγγει, προσθέτουμε το κονιάκ.
Ξεφορμάρουμε το γλυκό με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Με σακούλα ζαχαροπλαστικής γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια της τούρτας με τη σαντιγί.
Καλη Επιτυχια!!!!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~9~(NTR)







    ΥΛΙΚΑ

1 ½ πακέτα πτι μπερ
1 φλιτζάνι βούτυρο
225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert  Κλασικη
1 Κρεμα γαλακτος Arla
1 ½ φλιτζάνι κακάο
1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 αυγά + 3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
Σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα

     

     ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο ριχνουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε καλα. 
Το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι. 
Εγω βαζω κονιακ.

Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.

Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα σε μέτρια κομματάκια και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέϊκ  ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη  για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια σκέτο ή με παγωτό. 
Προαιρετικά, τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με  με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή με ξύσμα μαύρης ή λευκής σοκολάτας.
       ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ….

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~8~ (NTR)










     Υλικα

250γρ  βούτυρο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό βραστό
1 κρεμα γαλακτος Arla
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φακελάκι μπέικιν
1 σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
3 βανίλιες
5 αυγά
90 γρ κακάο
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

      Εκτελεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το Βουτυρο.
Προσθέτουμε την ζάχαρη την κρεμα γαλακτος  και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και αυτή
Ρίχνουμε το βραστό νερό,κλείνουμε την φωτιά,προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά
Γεμίζουμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι και το κρατάμε στην άκρη
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε τις βανίλιες,το ξύσμα,το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 24εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμού(πάνω-κάτω)για 15-20 λεπτά
Βγάζουμε την σοκολατόπιτα απο τον φούρνο την κόβουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το σιρόπι (σαν γλάσσο αραιό) που είχαμε κρατήσει
      Καλη Επιτυχια!!!!!