ΥΛΙΚΑ
3 κιλα αρνακι η κατσικακι
3 ΛΕΜΟΝΙΑ το χυμό λεμονιού
1 1/2 κ.σουπας ξιδι
1 1/2 κ.σ. ξερή ρίγανη
μια πρέζα ξερό θυμάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
1 1/2 κ.σουπας ξιδι
1 1/2 κ.σ. ξερή ρίγανη
μια πρέζα ξερό θυμάρι
2 κ.σ. μουστάρδα
2 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο μπολ, και ανακατεύοντας με
ένα σύρμα προσθέτουμε ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά
Τοποθετούμε το κρέας σε ένα κεραμικό ταψί ή πυρέξ και το καλύπτουμε
με τη μαρινάδα
Βεβαιωνόμαστε ότι η μαρινάδα έχει πάει σε όλο το κρέας (ανακατεύουμε
με τα χέρια σας).
Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε το ταψί στο πάνω
ράφι του ψυγείου μας.
Όταν είμαστε έτοιμοι για το ψήσιμο (κατά προτίμηση την επόμενη
μέρα): προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και την αντικαθιστούμε με αλουμινόχαρτο.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και την αντικαθιστούμε με αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα/θέση του φούρνου.
Ψήνουμε για 2 ώρες.
Ψήνουμε για 2 ώρες.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι,
παίρνουμε ζουμί μαζί με τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας (φροντίζουμε να πάει
παντού).
Ψήνουμε για μία ώρα, γυρνάμε το κρέας, και περιχύνουμε και πάλι το κρέας με το ζουμί και τη μαρινάδα.
Ψήνουμε για μια ώρα ακόμα, ανάλογα και με το πόσο ψημένο προτιμάμε το κρέας μας.
Ψήνουμε για μία ώρα, γυρνάμε το κρέας, και περιχύνουμε και πάλι το κρέας με το ζουμί και τη μαρινάδα.
Ψήνουμε για μια ώρα ακόμα, ανάλογα και με το πόσο ψημένο προτιμάμε το κρέας μας.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από το φούρνο, το σκεπάζουμε
με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος για 15 λεπτά να «ξεκουραστεί»
πριν το κόψουμε
Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου, πατάτες τηγανιτές, πράσινη σαλάτα ....
{Το ιδιο ακριβως ~με την ιδια μαριναδα~ετοιμαζουμε και το ΑΡΝΑΚΙ η ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ στη ΣΟΥΒΛΑ}
Καλή όρεξη!!!!!!
Tips:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξερό δενδρολίβανο αντί για ρίγανη και θυμάρι.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και πικάντικη μουστάρδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου