Κόβουμε μικρά κομμάτια λεπτής ζύμης,
βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας που μπορεί να είναι με κρέας, λαχανικά ή ακόμα
και με φρούτα και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριαντάφυλλων.
Κόβουμε τα αχλάδια στην μέση, τα τυλίγουμε
σε σφολιάτα και τα αφήνουμε να ψηθούν.
Αυτό το απλό σχήμα στα μπισκότα μπορούμε
να το δώσουμε με ένα καπάκι και ένα καλαμάκι.
Θα χρειαστούμε 2 στρώσεις ζύμης: από
τις οποίες την μία θα την παραλείψουμε με σοκολάτα και την δεύτερη θα την βάλουμε
από πάνω, τυλίγοντας τις άκρες τις επάνω στρώσης .
Ανοίγουμε την ζύμη, χωρίς όμως να την
κάνουμε πολύ λεπτή. Φτιάχνουμε κύκλους με το αλεύρι, τα τυλίγουμε με κρέας και τυρί,
ενώνουμε τις άκρες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε μέχρι
που θα δούμε ότι είναι έτοιμο.
Σε μικρά μπαλάκια ζύμης με την βοήθεια
του ψαλιδιού φτιάχνουμε τα “αυτιά” και με την βοήθεια οδοντογλυφίδων φτιάχνουμε
τα “ματάκια”.
Ανοίγουμε την ζύμη και την κόβουμε σε
κυκλικά κομμάτια, στην συνέχεια τα κόβουμε όπως στην εικόνα, βάζουμε το τριμμένο
μήλο και τα τυλίγουμε.
Με την βοήθεια μια φόρμας δίνουμε στην
ζύμη σχήμα λουλουδιών, στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη σε φόρμα για κεκάκια και τα
βάζουμε στον φούρνο. Το κενό το γεμίζουμε με ότι είδους μαρμελάδα θέλουμε, ενώ στα
“πέταλα” βάζουμε λίγη πούδρα ζάχαρης.
Θα χρειαστούμε απλή ζύμη και ζύμη σοκολάτας
που είναι με κακάο. Απλώνουμε την ζύμη σχήμα κύκλου, την κόβουμε σε κομμάτια και
την τυλίγουμε
Βάζουμε σε φόρμα για κεκάκια την ζύμη
σοκολάτας και από επάνω πιέζουμε με άλλη φόρμα την ζύμη ώστε να φτιάξουμε το σχήμα
της εικόνας. Βάζουμε μία μπάλα παγωτό της προτιμήσεως μας και απολαμβάνουμε αυτό
το κρύο γλύκισμα.
Πλεκτό καλαθάκι
Θα χρειαστούμε ζύμη για πίτσα ή τσουρέκι, ένα μεγάλο μπολ και αρκετή υπομονή. Απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε
σε μακριά κομμάτια, τυλίγουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε ανάποδα και αρχίζουμε
να πλέκουμε το καλαθάκι όπως στην εικόνα. Το μόνο που μας απέμεινε είναι να το ψήσουμε!
Κόβουμε την σφολιάτα σε κυκλικό σχήμα,
βάζουμε ένα ξερό δαμάσκηνο στο κέντρο, και τους δίνουμε το σχήμα της εικόνας και
είναι έτοιμα για τηγάνισμα στο λάδι. Από πάνω βάζουμε λίγο μαρμελάδα βερίκοκο για
έξτρα γεύση.
Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε
σε 8 κομμάτια, την απλώνουμε, βάζουμε λίγο λάδι με το πινέλο και την τυλίγουμε σε
ρολά. Κόβουμε τις άκρες των ρολών με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε 8 “τριαντάφυλλα”.
Κόβουμε τα ρολά σε τρίγωνα και τα απλώνουμε στην φόρμα, όπως στην εικόνα.
Πίτσα ρολό
Απλώνουμε την κέτσαπ στο ρολό, προσθέτουμε
τυρί και σαλάμι, το κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο.
Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, και στο
μία προσθέτουμε κακάο. Απλώνουμε την ζύμη στην φόρμα, όπως στην εικόνα και την βάζουμε στον φούρνο.
Όταν θα κόψετε το κέικ θα παρατηρήσετε τα πανέμορφα μοτίβα τύπου ζέβρας.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου