Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΝΑΚΙ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)




ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνί στήθος σε κομμάτια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λίτρα νερό
½ φλιτζάνι ρύζι ωμό
½ κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
Μαϊντανός, άνηθο
Πιπέρι
2 κεσέδακια γιαουρτι στραγγιστο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε το αρνί με το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, μαζί με λίγο πιπέρι.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, βάζουμε το νερό να πάρουν όλα μια βράση.
Το ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και τα αφήνουμε σε νερό που τρέμει χωρίς να κοχλάζει για 2 ώρες.
Τα ξαφρίζουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το ρύζι, το σπανάκι, αλάτι και μαϊντανό, και τα αφήνουμε στην ίδια χαμηλή φωτιά άλλα 25’.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα κόκαλα και το λίπος, και το βάζουμε πάλι μέσα στη σούπα.
Προσθέτουμε τώρα το γιαούρτι, ανακατεμένο με άνηθο, και, ανακατεύοντας το σύνολο, αφήνουμε τη σούπα να ζεσταθεί καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου