ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γιαουρτι στραγγιστο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλιά γλυκού σόδα
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλιά σούπας κρεμόριο(το βρισκετε στο Σουπερ Μαρκετ)
1 φλιτζάνι γιαουρτι στραγγιστο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλιά γλυκού σόδα
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλιά σούπας κρεμόριο(το βρισκετε στο Σουπερ Μαρκετ)
Για το Σιρόπι
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ λεμόνι (τον χυμό του)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε
τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη
μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε
τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
Xαμηλώνουμε
την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με
τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο.
Kατεβάζουμε
το μίξερ και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Aδειάζουμε
το μείγμα σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί 26 εκ.
Ψήνουμε
για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην κολλάει η ζύμη στο δοκιμαστικό
ξυλάκι.
Aφήνουμε
την πίτα να κρυώσει.
Bράζουμε όλα
τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα
με το σιρόπι ζεστό.Καλη Επιτυχια!!!!!!
Τελειαααααα
ΑπάντησηΔιαγραφή