Σελίδες

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ(NTR)



Υλικά 

500 γρ.αλεύρι γ.χρ.
1 μαγιά φακελακι.
1 1/2  κούπα χλιαρό νερό
1 κ.γλ.ζάχαρη καστανή
1 κ.σ.ταχίνι
1/2κ.γλ. αλάτι
2-3κ.σ. λάδι
200 γρ.σουσάμι καλής ποιότητας

Εκτέλεση 


Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. 
Το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι,το ταχίνι και στη μέση ρίχνουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά να έχουμε μίαμαλακή ζύμη.
(Αν είναι πολύ μαλακή προσθέτουμε 2-3 κσ. αλεύρι ακόμα ή αν είναιπολύ σκληρή προσθέτουμε λίγο νερό. 
Αφήνουμε να φουσκώσει
σκεπασμένη με μία πλαστική μεμβράνη. 
Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη μας, την πλάθουμε σε ένα ρολό, την κόβουμεμε ένα μαχαίρι σε ίσα κομμάτια και πλάθουμε τα κουλούρια μας στρογγυλά. 
Τα βουτάμε γρήγορα σε ένα πιάτο με νερό και μετά σε ένα πιάτο μετο σουσάμι και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα ταψί. 
Ψήνουμε  20-25  λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. 
~~~Ειναι ωραιοτατα για το πρωινο σας...και για τα παιδια στο σχολειο~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου