ΥΛΙΚΑ
1 έτοιμο ρολό κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο (εγω δεν βαζω σκορδο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
3/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. ζωμός κότας ζεστός το χυμό από
1 λεμόνι το χυμό από
1 μικρό πορτοκάλι
3 κ.σ. μουστάρδα αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300 γρ. baby πατάτες βρασμένες για το σερβίρισμα
2-3 πρέζες μοσχοκάρυδου, κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε το ρολό κοτόπουλο για 30 λεπτά στον πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε το βούτυρο με το το ελαιόλαδο, σε μικρή βαθιά κατσαρόλα. Σε μέτρια προς δυνατή, φωτιά ροδίζουμε το ρολό γύρω γύρω, για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, να κάνει έντονη κρούστα και να πάρει ρόδινο χρώμα.
Προσθέτουμε (το σκόρδο σπασμένο){εγω δεν βαζω σκορδο }, το κρεμμύδι, και αφήνουμε να γυαλίσει και να γίνει διάφανο, για λίγα λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί κατά τα 2/3 του όγκου του.
Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό.
Αφήνουμε να πάρει βράση, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά,
προσθέτουμε το θυμάρι ή ρίγανη και σκεπάζουμε το ρολό.
Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, γυρίζοντας το ρολό γύρω γύρω στην σάλτσα του, κάθε 10-15 λεπτά ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα στα λίγα υγρά του. Αν δεν σας αρέσει η έντονη μυρωδιά των βοτάνων, καλό είναι να αρωματίσετε το φαγητό για λίγα λεπτά και μετά να τα αφαιρέσετε.
Είναι απαραίτητο η κατσαρόλα που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι πλακε, ίσα που να χωράει το ρολό, γιατί τα υγρά του φαγητού είναι λίγα και θέλουμε να είναι συγκεντρωμένα γύρω από το κοτόπουλο. Αφού ψηθεί το ρόλο κοτόπουλο, το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε ζεστό.
Σε μπολ βάζουμε το χυμό λεμόνι και το χυμό πορτοκάλι και διαλύουμε τη μουστάρδα.
Όπως βράζει η πυκνή δεμένη σάλτσα, τα προσθέτουμε, και σε σιγανή φωτιά, ανακατεύουμε με σύρμα να πυκνώσουμε τη σάλτσα. Στο τέλος, ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
Κόβουμε σε φέτες το ρολό κοτόπουλο, γαρνίρουμε με τις πατατουλες που εχουμε τηγανισει, και περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου